Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

Jedino dobro za Hajduk je što se vratio Perišić, a ostalo su problemi

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.04.24. | 08:01

Neredi nakon utakmice i brojne ozljede tijekom sezone su za zaborav

Neredi na kraju utakmice nakno drugog uzastopnog poraza Hajduka od Dinama, obilježili su Derbi u polufinalu Kupa na Poljudu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zagrepčani su zasluženo slavili, mogli su razmontirati Hajduk u prvom dijelu, no branio je sve Ivan Lučić koji je nezagrijan ušao umjesto Lovre Kalinića koji se ozlijedio, osjetio bol u laktu nakon jedne intervencije.

O neredima se Hajduk najavio očitovati, nisu dali treneru Mislavu Karoglanu da išta komentira o frustracijama navijača, no očigledno je da Hajduk čeka teška kazna. Nećemo prejudicirati, ali bit će rigoroznih sankcija, jer invazija terena i bacanje stolica te pokušaj napada na suparničku skupinu, spada u to.

Vidjet ćemo što će reći Disciplinska komisija, a što je Hajduk rekao na terenu u dvije utakmice s Dinamom, također smo vidjeli. Bijeli su izgubili izglede za oba trofeja premda trener još uvijek misli da se može nešto napraviti u prvenstvu.

Preuzeo je odgovornost na sebe, kazao da je napravio pogrešku u prvom poluvremenu, vjerojatno misleći na slabog Yassinea Benrahoua i previše poklonjenih prilika Dinamovim napadačima.

Ako je nešto dobro bilo na ovoj utakmici, osim fenomenalnog Lučića, onda je to povratak na teren i debi za Hajduk Ivana Perišića koji je ušao u 73. minuti i još skroz nezaliječen zaigrao na vlastitu odgovornost želeći pomoći svojoj momčadi da izbori makar produžetke i jedanaesterce. Odigrao je posljednjih 20 minuta na kombiniranoj poziciji wing-backa i našao se u nekoliko situacija koje su karakteristične za njega. Veliki je to dobitak za Hajduk, ali i za reprezentaciju što se vratio nakon šest mjeseci poslije teške ozljed.

Međutim, čini se da je njegov povratak na teren došao prekasno, s obzirom što je Hajduk sve prokockao, jer bio je jesenski prvak, a onda pogubio važne bodove na domaćem terenu.

Hoće li Karoglan i dalje voditi Hajduk ili će se čekati kraj prvenstva kada upravljačkoj garnituri, predsjedniku Lukši Jakobušiću i sportskom direktoru Mindaugasu Nikoličiusu istječu mandati, treba pričekati.

No, ovakav Hajduk, teško može što protiv zahuktale Rijeke koja odlično vođena i vodit će borbu s Dinamom za prvaka, a ako svlada Splićane, može jednu ruku staviti na trofej.

Hajduk je u problemima i što se igračkog kadra tiče i poslije ružnih scena na kraju utakmice, pa će trebati naoružati se strpljenjem za vidjeti kako će to sve na kraju ispasti.

Poljuljale su Bijele brojne ozljede, od Darija Melnjaka, Mihaela Žapera, čekanja Perišića, Filipa Uremovića i Marka Livaje s kojima bi sigurno bio jači.

No platio je danak slabo selektiranih igrača koji su ih trebali mijenjati, međutim, tko bi vjerovao da se može dogoditi toliko pehova.



Tagovi

HajdukGNK DinamoDerbiIvan PerišićMislav KaroglanHrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceHNK RijekaJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti