Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Jedini gol u karijeri za Dinamo dao je baš Hajduku, a sada je u Derbiju na suprotnoj strani

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 25.03.24. | 08:01

Trebao je ove zime završiti u Maksimiru, ali su se s Poljuda uključili kada je posao propao

Josip Brekalo odradio je jedno poluvrijeme u prijateljskoj utakmici sa Zrinjskim koja je završila 1-1, a njegov nastup dobar je znak da je ozljeda prošlost. Imao je problema s kvadricepsom nakon što je pretrpio udarac na utakmici i nakon toga odigrao poluvrijeme protiv Istre 1961 i nakon što je utvrđen da ozljeda nije sanirana, propustio je dva iduća susreta.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sada je, čini se, spreman i zdrav, a za njega će Derbi s Dinamom biti posebna utakmica, jer ipak je Zagrepčanin koji je ponikao u plavom dresu. Ove zime bio je na korak do Dinama, sve se činilo dogovorenim, no onda je posudba iz Fiorentine 'zapela', klubovi se nisu dogovorili, a u priču se uključio Hajduk koji je tražio lijevo krilo.

Sve se odvilo jako brzo nakon reakcije s Poljuda i posla koji je u konačnici 'završio' Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius u suradnji s predsjednikom Lukšom Jakobušićem

Dogovor s Hajdukom se dogodio jako brzo. Ja sam sretan, počašćen i ponosan što sam došao u ovako velik klub i što imam priliku boriti se za naslov te se pokazati u Hrvatskoj u najboljem svjetlu. Ja sam iz Hrvatske otišao vrlo mlad, uvijek sam imao motiv nekada se vratiti u domovinu i pokazati se našim navijačima. Sada je idealno vrijeme za to, kako bi se pokušao izboriti za svoju poziciju u reprezentaciji i odlazak na Europsko prvenstvo. Moja obitelj mi je u svemu ovome velika podrška, svi stoje iza mene, ja sam jako sretan i imam sve riječi hvale za ljude u Hajduku kako su me prihvatili i reagirali na ovu situaciju. Na meni je da se odužim i pokažem na terenu što mogu. Posebno me se dojmio jučerašnji doček na Poljudu. Za jednog dečka iz Zagreba je to malo neobično, ali uvijek sam imao veliki respekt prema ovom klubu. Velika je čast imati priliku s Ivanom Perišićem, jednom legendom hrvatskog nogometa, izaći na Poljud”, rekao je Brekalo tada nakon potpisa za Hajduk.

Sam priznaje da je za dečka iz Zagreba doći u Split malo neobično, no on je želio igrati i nametnuti se izborniku Zlatku Daliću kako bi se vratio u reprezentaciju za koju je nastupio 35 puta postigavši četiri gola.

Iz Dinama je kao veliki talent otišao jako mlad sa 18 godina za deset milijuna koje je 'iskrcao' Wolfsburg, a u karijeri je još igrao za Stuttgart, Torino i na koncu Fiorentinu. Sada sa 25 godina traži novi iskorak, povratak u formu, a možda mu krene baš protiv nekadašnjeg kluba za koji je odigrao samo 11 utakmica i zabio jedan gol.

Zanimljivo je da je taj jedan pogodak dao upravo Hajduku u visokoj pobjedi 4-0 u polufinalu Kupa davnog travnja 2016. godine koji su osvojili u konačnici kao i prvenstvo, uzeli duplu krunu, a trener je bio Zoran Mamić.

Brekalo će u derbijima imati sigurno posebnu motivaciju protiv kluba koji ga je odgodio, ali i neobičan osjećaj, no morat će se ponašati kao profesionalac, 'gristi' kako bi njegov sadašnji klub upisao pobjedu i ostao u utrci za prvaka i Kup.

Za Hajduk je u šest nastupa otkako je došao dao jedan pogodak i tri puta asistirao, nada se da će se naći u nekoj od tih statističkih rubrika i protiv Dinama s kojim igra prvi put kao igrač Hajduka.

Brekalo sigurno nije mislio da će jednog dana završiti na Poljudu, ali kako nogomet piše najneobičnije priče, i to se dogodilo.. Dočekao ga je pun stadion zajedno s Ivanom Perišićem kada je Hajduk igrao protiv Rijeke videći u njemu novog Niku Kranjčara koji je ostabio neizbrisiv trag kao jedan od Zagrepčana u Splitu.



Tagovi

Josip BrekaloHajdukGNK DinamoIvan PerišićZoran MamićFiorentinaDerbiHrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni kupNiko KranjčarMindaugas NikoličiusLukša Jakobušić

Ostale Vijesti