Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Već je rušio Dinamo, a sada je Hajdukov joker zdrav i spreman

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 08:47

Bijeli u njemu imaju jakog aduta s iskustvom

Približavaju se derbiji s Dinamom, obje utakmice Hajduk je rasprodao u rekordnom roku i sad odbrojava dane do prvog susreta na Veliku subotu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bijeli imaju imperativ pobjede nakon što su kiksali protiv Lokomotive na Poljudu i nemaju pravo na grešku do kraja prvenstva. Nakon poraza od Zagrepčana trener Mislav Karoglan je rekao da za titulu moraju dobiti sve do kraja.

Raspored im u sljedeće četiri utakmice ne ide na ruku, jer nakon dva dvoboja s Dinamom, igraju u gostima s Rijekom, pa onda dočekuju Osijek u Splitu.

No, vojska najvijača još vjeruje u mogućnost osvajanja naslova za što će Bijelima trebati pobjeda nad Dinamom koji isto tako sanja obranu titule.

Karoglanov kadar ima problema s ozljedama, neki su se vratili, a ono što može veseliti trenera Splićana jest što je Nikola Kalinić zdrav i spreman. Možda neće započeti Derbi nego priliku čekati s klupe, no pogotkom u prijateljskom dvoboju sa Zrinjskim koji je završio 1-1 pokazao je da je opet onaj stari Nikola.

Poznata je priča kako ga je ove zime Karoglan vratio u Hajduk, nakon što pola godine nije bio na Poljudu i dozirao njegova povratak na pripremama u Umagu želeći od njega napraviti jokera koji je u stanju odigrati poluvrijeme te na iskustvo i golgeterski instinkt riješiti utakmicu.

A Derbi je već riješio prije nešto manje od dvije godine kada je Hajduk u travnju 2022. dobio Dinamo na Poljudu 1-0 što je bila velika pobjeda tadašnjeg trenera Valdasa Dambrauskasa. Sad se Nikola vratio, zabio je prvi gol protiv Slaven Belupa 'otvorio' golijadu pogotkom u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela, ali se ozlijedio i nije ga na terenu bilo pet utakmica.

Jasno je da je prvi napadački izbor Marko Livaja, no protiv Dinama bismo barem neko vrijeme mogli vidjeti njih dvojicu u tandemu. Igrat će Kalinić koliko bude trebalo ovisno o rezultatu, no treneru je dobro znati da nije pogriješio što ga je vratio i da u njemu ima važnu kariku, jer pogodak koji je postigao u Mostaru, pravi je 'kalinićevski'. Našao se u petercu i lagano zabio te dobio samopouzdanje prije važnih utakmica.



Tagovi

HajdukNikola KalinićGNK DinamoDerbiMislav KaroglanHrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti