Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Hajduk će za Derbi biti jači za nekoliko imena

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 08:01

Bijelima su se počeli vraćati ozlijeđeni

Hajduk je odigrao 1-1 sa Zrinjskim u Mostaru u prijateljskom dvoboju koji je imao i humanitarnu svrhu, a ono što je najvažnije za trenera Mislava Karoglana jest da su se vratili pojedini igrači koji su bili ozlijeđeni.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tu prije svega mislimo na Josipa Brekala koji je imao problema s kvadricepsom, ali je sada u Mostaru odigrao jedno poluvrijeme i prošao test sposobnosti za Derbi u kojemu bi, bude li sve po planu, mogao biti važna karika protiv svog nekadašnjeg kluba.

Utakmicu su propustili prvotimci koje je Karoglan poštedio poput Marka Livaje, Zvonimira Šarlije, Yassinea Benrahoua, Josipa Eleza, Anthonyja Kalika i Ivana Lučića, a nije naravno bilo ni devet reprezentivaca.

Zato ova utakmica nije mjerilo, ali raduje da su se osim Brekala vratili još Fahd Moufi i Francisco Ferro koji mogu proširiti kadar. Na vrata je nakon duljeg vreemna stao kapetan Lovre Kalinić koji bi silno želio braniti barem u Kupu, spreman je i za prvenstvo ako zatreba, jer Lučić je prije Lokomotive imao nekih probleba sa stražnjom ložom, ali je ipak stao pred vrata.

Dino Mikanović ima crveni karton, on neće moći nastupiti u Derbiju, ali ni dvojica važnih igrača koje Karoglan čeka. Jedan je Filip Uremović čiji se izostanak planirao na tri tjedna i on vodi utrku s vremenom, baš kao i Ivan Perišić na čiji povratak na teren treba pričekati još neko vrijeme. Izvan stroja su na duži rok Dario Melnjak i Mihael Žaper, što je dokaz da Hajduk ove sezone nema sreće sa ozljedama.

Ono što još raduje, a može biti od velike važnosti za nadolazeće Derbije, jest da je Nikola Kalinić odigrao čitavo poluvrijem i k tomu još postigao gol koji je toliko karakaterističan za njega. Pravi ceentarforski, iz peterca, nakon što je pratio i zabio loptu koju mu je spustio Filip Krovinović.

Za Hajduk je prvenstveni Derbi imperativ, mora dobiti misli li ostati u utrci, baš kao i Dinamo, jer Rijeka koja igra s Rudešom u gostima može dodatno povećati razliku na vrhu.

Dva puna stadiona, koja su rasprodana u dva-tri dana, dokaz su da hajdučki puk još uvijek vjeruje, a za nastavak nade, potrebno je pobijediti najvećeg rivala.



Tagovi

HajdukZrinjskiJosip BrekaloFahd MoufiFerroIvan PerišićFilip UremovićLovre KalinićMislav KaroglanGNK DinamoDerbiHrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti