Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Je li Dolček izgurao Mlakara iz prvih jedanaest Hajduka?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.08.23. | 12:00

Trener Ivan Leko sve više koristi desnokrilnog napadača koji je upisao asistenciju protiv Rudeša

Sjajno je u Kranjčevićevoj pogodio Marko Livaja za vodeći gol, ali lijepo mu je asistirao Ivan Dolček, desnokrilni napadač koji se od početka našao u postavi protiv Rudeša. Dolček umjesto Jana Mlakara bila je jedina promjena koju je Hajdukov stručni stožer napravio u odnosu na susret s PAOK-om.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dolček je povjerenje Ivana Leke iskoristio u utakmici protiv sastava Roberta Prosinečkog koji se grčevito bori za ostanak, pa sad to ne mora biti ni mjerilo, no činjenica je da je Dolček istisnuo Mlakara barem za ovaj jedan susret. Hoće li se ta praksa nastaviti, vidjet ćemo već protiv Varaždina.

Treneri vole imati ljevake na desnoj strani, pa se u tu priču uklapa i Dolček, jer s kontranogom ima priliku za udarac ili ubačaj, a Emir Sahiti je otišao lijevo i svojom pojavom otvarao puno prostora za Darija Melnjaka koji je uz Marka Livaju bio najbolji pojedinac utakmice. Taktička je to promjena bila kojom je Mlakar ostao na klupi i zamijenio Sahitija u 60. minuti. Hoće li Mlakara selidba na klupu natjerati na još veći rad kako bi se ponovno nametnuo ovisi o njemu samom, ali i o Leki koji trenira momčad i slaže sastav.

Pisali smo prije puta u Sloveniju 'Do(l)čekao je Ivan novu priliku u Hajduku', to je bila konstatacija kada su određeni putnici za odlazak na pripreme. A na njima je Dolček odigrao dosta dobro, 'kupio' ostanak na Poljudu nakon posudbe u Šibeniku koja mu je bila najbolja sezona u karijeru premda su ispali iz lige, ali s on dokazao i pokazao da može zabiti i Dinamu i Hajduku.

Ima nešto u tom momku kojega je Hajduk svojevremeno platio pola milijuna eura Slaven Belupu kao lijevog beka, ali se nikada do kraja nije nametnuo pa je osim u Šibeniku na posudbi bio i u Portugalu.

Nije ga bilo od početka protiv PAOK-a, ali zato jest protiv njegova Slaven Belupa. Da je njegov status nedorečen svjedoči podatak da je u od 63 nastupa u Hajduku samo 30 bio u početnom sastavu, a ostatak je ulazio s klupe, prosjek mu je 50 minuta po utakmicu, pa taman ispada malo više od pričuvnog igrača koji je jako blizu udarnoj jedanaestorici. Kako je većim dijelom igrao na poziciji lijevog beka ni statistika mu nije nešto ekstra, ima dva gola i pet asistencija.

Ali je dokazao da itekako može biti od koristi, pogotovo dok se Mlakar ne vrati u formu s kraja prošle sezone, a i opcija sa Sahitijem desno čini se da se sviđa Leki zbog balansa koji dobiva te prostorom koji se nudi Melnjaku koji sjajno s njim surađuje kao i s Livajom.

Uostalom, za Sahitija i Mlakara je bilo interesa na tržištu, no onda je sve stavljeno na čekanje dok se ne vidi koliko će dugo Hajdukov europski put potrajati, pa se nikad ne zna može li netko od njih dvojice otići što bi zacementiralo Dolčeka u prvih 11 ukoliko nitko ne dođe, a Leko je najavio da hoće.

Dok se čekaju aktivnosti u još otvorenom prijelaznom roku, eto notiramo, da je Dolček trenutno ispred Mlakara…



Tagovi

HajdukIvan DolčekIvan LekoJan MlakarRudešHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti