HŠK Zrinjski
HŠK Zrinjski

Janković pogodio iz kornera i donio Plemićima pobjedu za rođendan, Murić, Pavičić i Cekici izvukli bod u Lihtenštajnu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.08.22. | 22:59

Rijekin ‘krvnik’ stigao do devete pobjede u nizu.

Nakon što smo u ranijem izvještaju ‘apsolvirali’ prvih 14 utakmica prvog kola trećeg pretkola Konferencijske lige, red je da se osvrnemo i na preostalih 14, odnosno 13, budući da smo izvještaj s utakmice na Poljudu izbacili, dakako, zasebno.

Pravi šou vidjeli smo u dvoboju između mostarskog Zrinjskog i kazahstanskog Topola. Zrinjski je danas slavio 30 godina od kada je nakon pola stoljeća zabrane rada ponovno pokrenut. Utakmica protiv Tobola bila je prilično žustra, s mnogo prekršaja. Josip Ćorluka u 42. je dobio prvi, a u 55. drugi žuti karton. Zrinjski je posljednjih 35 minuta utakmice morao igrati s igračem manje. A onda se ukazao Niko Janković, igrač Dinama na posudbi u Mostaru. U 76. minuti zabio je sjajni pogodak iz kornera i Zrinjskom donio važnu pobjedu.

Janković je igrao do 87. minute kada je ušao Nikola Mandić. Josip Čondrić, Mario Tičinović i Marin Magdić odigrali su svih 90 minuta za Plemiće, Mario Ćuže igrao je do 60. minute, kada su ušli Frane Maglica i Karlo Kamenar. Dragan Juranović, Matija Malekinušić, Matej Senić i Domagoj Stranput cijelu su utakmicu proveli na klupi za pričuve. Tobol je utakmicu također završio s igračem manje nakon što je Žarko Tomašević dobio u 84. minuti dva žuta kartona. Ukupno je na utakmici bilo devet žutih i dva crvena kartona.

Rijekin krvnik Djurgarden nastavio je s impresivnom formom, momčad iz Stockholma stigao je do svoje devete uzastopne pobjede, uz gol-razliku 26:4. Djurgarden je danas s 3:1 slavio protiv Sepsija u Sfantu Gheorgheu. Šveđani su ponovno bili impresivni i već u 54. minuti, pogocima Edvardsena iz kaznenog udarca te dvama pogocima Asora imali prednost od 3:0, a konačni rezultat postavio je Tudorie u 79. Adnan Aganović je za domaćine igrao do 60. i zaradio je žuti karton.

Robert Murić i Domagoj Pavičić krenuli su s klupe za pričuve na gostovanju njihovog Konyaspora kod Vaduza. Murić je u igru ušao u 61., zajedno s bivšim igračem Dinama i Lokomotive Ednrijem Cekicijem. Vaduz je poveo u 72. preko Saserea, u 78. ulazi Pavičić, a u 88. Konyasport stiže do zasluženog remija.

Konferencijska liga, 3. pretkolo

Srijeda, 3. kolovoza

Riga – Gil Vicente 1:1

Viborg – N36 Torshavn 3:0

Wolfsberger – Gzira 0:0

Dunajska Streda – FCSB 0:1

Četvrtak, 4. kolovoza

KuPS – Young Boys 0:2

RFS – Hibernians 1:1

Spartak Trnava – Rakow 0:2

Paide – Anderlecht 0:2

AIK Stockholm – Shkendija 1:1

APOEL – Kyzylzhar 1:0

CSKA Sofia – St. Patricks 0:1

Lillestrom – Antwerp 1:3

Maccabi Tel Aviv – Aris 2:0

Molde – Kisvarda 3:0

Nefči Baku – Rapid Beč 2:0

Slavia Prag – Panathinaikos 2:0

Soligorsk – CFR Cluj 0:0

Viking – Sligo Rovers 5:1

Hamrun – Levski 0:1

Zorja – Craiova 1:0

Čukarički – Twente 1:3

Ballkani – Klaksvik 3:2

Lugano – Hapeol Beer Sheva 0:2

Sepsi Sf. Gheorghe – Djurgarden 1:3

Vaduz – Konyaspor 1:1

Brondby – Basel 1:0

Breidablik – Basaksehir 1:3

Vikingur Reykjavik – Lech 1:0

MOL Fehervar – Petrocub 5:0

Dunde United – AZ Alkmaar 1:0

Zrinjski – Tobol 1:0

Hajduk – Vitoria Guimaraes 3:1


Tagovi

Konferencijska ligaZrinjskiNiko JankovićRobert MurićDomagoj Pavičić

Ostale Vijesti