Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Janković: „Idemo po finale! Hajduk? O njima uopće ne pričamo“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.04.24. | 08:00

Mladi veznjak Rijeke najavio je ogled protiv Lokomotive koji se igra ove srijede s početkom u 16 sati (Max Sport 1)

Ožujak iz snova Riječani su zaključili sa stopostotnim učinkom. Padali su redom Varaždin, Osijek, Slaven Belupo pa Rudeš, a sada će u istom ritmu momčad s Kvarnera pokušati nastaviti i u travnju. Riječanima slijedi ogled s Lokomotivom, u polufinalu Kupa, a utakmica se igra u srijedu u Kranjčevićevoj s početkom u 16 sati. Popravnog ispita nema, Rijeka mora do pobjede ako žele ostati u borbi za prekrasnim Suncem koje je nihov Kvarner obasjalo već šest puta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su Lokosi krajnje neugodan protivnik, Sopić ima razloga za optimizam. Praktički sve igrače ima na raspolaganju, a puno mu znači i povratak Nike Jankovića, prvog topnika Rijeke ove sezone, koji je protiv Rudeša ponovno bio na terenu nakon nešto više od mjesec dana pauze. Janković se protiv Rudeša (3-0) nije upisao u listu strijelaca, ali je odigrao jednu vrlo kvalitetnu utakmicu.

“Od prve minute smo pokazali da smo ovdje došli po tri boda koje smo u konačnici i osvojili. Pristup je bio ozbiljan pa smo tako uspješno odradili posao”, za početak je kratko rekao Niko Janković koji se vratio na HNL travnjake nakon poduže pauze nakon ozljede koju je zadobio u ogledu protiv Gorice.

Rudeš, jednostavno, nije mogao odgovoriti Riječanima ni u kojem segmentu nogometne igre.

“Istina, sve se pitalo nas. Bili smo na nivou i zasluženo pobijedili. Mogla je pobjeda biti i uvjerljivija, ali zadovoljni smo, iz ove utakmice su najvažnija tri boda.”

Teren nije bio lagan za igru iako to možda preko malih ekrana nije tako djelovalo.

“Na svu sreću nitko se nije ozlijedio, nitko nije dobio žuti karton pa tako svi možemo konkurirati za utakmicu protiv Hajduka sljedećeg tjedna.”

Utakmica protiv Lokomotive također se igra u Kranjčevićevoj, a to ne ide u prilog ni Lokosima ni Riječanima budući da obje momčadi vole okomitu igru, kombinatoriku, dinamiku, okomitost…

“Osjetili smo teren, znamo što nas čeka u srijedu. Naravno da je Rujevica puno bolja od ovog terena, o tome nema priće, s tim da moram reći da je danas još i bilo dobro u odnosu na onaj teren kakav je bio kad smo posljednji put bili ovdje (Lokomotiva - Rijeka 1-1, 3. studenog 2023., op.a.). Neka bude ovakav i u srijedu i bit’ će OK.”

Protiv Lokomotive neće biti lako…

“Sigurno da neće, znamo kakav je ulog, ali i u toj utakmici idemo po pobjedu i prolazak u finale. Kako mi se oni čine? Odlično igraju. Mladi su, potentni i sigurno će biti nezgodno, ali ipak mislim da će se više toga nas pitati.”

Lokomotiva je u gostima razbila i Dinamo i Hajduk, ali na Kvarneru se nisu najbolje proveli.

“Teško je snaći se na Rujevici, ozračje koje tamo vlada, Armada… Mi smo uvijek najbolji kad igramo doma pred našom publikom i našim navijačima. Protiv Rudeša je dojam bio kao da igramo doma koliko je bilo naših navijača, zahvaljujem im na podršci i nadam se da ih biti isto toliko i ove srijede.”

Armada je velika konstanta riječkog kluba, i kad je bilo loše, oni su uvijek bili uz klub…

“Mi smo mlada momčad, volimo kad je stadion pun, to nas nekako ispunjava i nadahnjuje. Armada je naš 12.igrač i ne sumnjam da će tako biti i ubuduće.”

Budući da je Hajduk izgubio od Dinama u subotu, je li sljedeći vikend svojevrsni ‘set point’ za Rijeku?

“Možda, ali vjerujte da mi o Hajduku uopće ne pričamo. Prvo Lokomotiva, onda sve ostalo. Utakmicu po utakmicu. Hajduk će doći na raspored poslije srijede.”



Tagovi

Niko JankovićHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLJadranski derbiHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti