Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Jakobušić potvrdio: Fossati potpisuje na tri godine, Vušković ide na posudbu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 21:34

Na Poljudu je večeras održana Skupština Hajduka, financijsko izvješće nije bajno

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić je večeras na Skupštini kluba potvrdio dio onog o čemu smo pisali posljednjih dana. Marco Fossati se vraća u klub, danas je stigao u Split i sutra će potpisati ugovor na dvije plus jednu godinu, a Mario Vušković odlazi na posudbu s pravom otkupa i određenim bonusima, njegov novi klub biti će HSV. Očito su na Poljudu procijenili da je vrijeme za odlazak mladog stopera, nakon što su još od siječnja odbijali neke ponude.

Osim o transferima na Skupštini je najviše govora bilo o poslovanju kluba, prošla godina je za cijeli svijet nogometa bila vrlo izazovna zbog pandemije COVID 19, a ni ova nije puno bolja. Po izvještaju Hajduk je 2020. godinu završio s 21,8 milijuna kuna gubitka, a u prvih šest mjeseci ove godine minus je 30 milijuna kuna. Nije bilo prihoda od transfera, a to je uvijek najvažnija i najveća stavka u budžetu kluba.

Ipak, poslovanje kluba zasad nije ugroženo, bilo bi puno lakše da se ostvario bolji rezultat u Europi, ali na Poljudu ističu značajan potencijal u budućim izlaznim transferima. Odbijali su ponude za mladiće poput Biuka i Ljubičića, ulagali u pojačanja kako bi postali konkurentni u borbi za trofeje. Istaknuli su čelnici kluba kako je trošak za plaće igrača danas 15 posto manji nego prošle godine, napravljeni su određeni pomaci u infrastrukturi na stadionu.

Izazovna je godina pred upravom kluba koja će od 1. rujna biti jača za jednog člana. U Hajduk dolazi Marinka Akrap, stručnjakinja za marketing i PR koja je radila u Podravci i bila u Upravnom odboru RK Podravka Vegeta.

Još se dosta tema otvorilo na Skupštini, dioničari su zabrinuti zbog financija i rezultata, ali Hajduk ide dalje s ciljem da ove sezone osvoji trofej. Ako i ne uspije, uvijek može prodati nekog od igrača i onda iduće sezone iznova krenuti u borbu za titule.

PIŠE: Vedran Pavičić


Tagovi

Lukša JakobušićHajdukMarco FossatiMario Vušković

Ostale Vijesti