Germanijak.hr
Germanijak.hr

Jakirović riješio dvojbu na vratima i poručio:"Nema kalkulacija, odmah idemo po gol!" Baturina:"Ako ne znate, igramo s Ballkanijem"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.12.23. | 18:50

Dinamov trener i oporavljena 'desetka' najavili su zadnju europsku utakmicu godine u Maksimiru

Priče o Hajduku neće sputati Dinamove igrače i trenera u razmišljanju o Ballkaniju (četvrtak, 21 sat). Na svoj je način to poručio i Martin Baturina. Na pitanje kako Dinamo u ove dvije utakmice, protiv Ballkanija, može sasvim okrenuti (polu)sezonu, Baturina je kazao:

"Ja bih išao utakmicu po utakmicu, ako niste znali, sutra je Ballkani.", rekao je Baturina. Sama činjenica da je bio pred medijima dan prije utakmice sugerira da bi trebao biti u prvoj momčadi, da se oporavio od neugodne viroze.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Osjećam se dobro, treniram sad već ćetiri-pet dana, sad je sve u redu, spreman sam. Atmosfera je dobra, nanizali smo dosta pobjeda. Igrat ćemo na pobjedu, nikako na remi, moramo poravnati račune. Svi smo motivirani, spremni. Ne bih rekao da smo ih tamo podcijenili, bio je to loš dan, loš teren. Ostao je gorak okus i to nam je dodatna motivacija.", jasno je poručio Baturina.

Da je spreman za dvoboj potvrdio je i trener Sergej Jakirović. Koji je otklonio i dvojbu tko će biti na vratima Dinama.

"Branit će Zagorac, a Martin će biti na raspolaganju. Imao je virozu, sad se osjeća dobro."

Trener Dinama uvjeren je kako će njegova momčad protiv kosovskog prvaka odigrati dobru i pobjedničku partiju.

"Očekuje nas jako važna, ključna utakmica za naš prvi cilj da prezimimo u Europi. To smo i htjeli, da odlučujemo sami o sebi, očekujem da se dobro prezentiramo, da budemo kvalitetni. Odgovara nam i neriješeno, ali ne možemo tako igrati, postavit ćemo se od prve minute za pobjedu. Krećemo punim gasom, nemamo što kalkulirati, nema smisla čekati. Igramo kući, želimo što prije postići pogodak i kontrolirati stvari. Oni mogu kazniti greške, nije bilo podcjenjivanja u Prištini, nedostajalo nam je dosta igrača. Bit će sad šest novih igrača u ovoj utakmici! Tada smo im čestitali, imamo priliku za revanš i nadam se da će tako i biti."

Gotovo su svi na raspolaganju, osim Ademija i Theophilea, ali Jakirović, kako kaže, puše i na hladno.

"Nema jedino Drmića, on je u Njemačkoj na rehabilitaciji. Ostali su, za divno čudo, dobro, ali pričekat ću jutro. Dosad su nam svi igrači koji trebaju početi utakmicu, otpadali na dan utakmice."

Ballkani je, naravno, u Maksimiru dobro analiziran.

"Ubacili smo u analizu i nekoliko sekvenci ove utakmice. Igraju dobro, rijetko gube u prvenstvu, ovu zadnju su izgubili, jer je bio loš teren, bilo je dosta grešaka. Analizirali smo i našu utakmicu u Prištini. Igraju dvije godine zajedno, imaju puno automatizama, napadaju prostor, moramo smanjiti greške maksimalno da ne bismo došli u probleme.", zaključio je Jakirović.



Tagovi

GNK DinamoFK BallkaniKonferencijska ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti