Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Jakirović ostao bez još jednog igrača i poručio: "Evo šanse onima koji su ljuti i nezadovoljni. Neka se pokažu!"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 31.10.23. | 12:50

Dinamo u srijedu gostuje u Oriovcu u osmini finala Kupa, a u Maksimiru se još priča o preokretu protiv Lokomotive

Četiri su gostovanja zaredom, s vrhuncem na Rujevici 12.studenoga, pred Dinamom. Ono prvo je na rasporedu u srijedu, Modri gostuju u Oriovcu, suparnik je Oriolik u osmini finala Kupa. Naravno, Sergej Jakirović tu utakmicu ozbiljno shvaća, jer, Dinamo nema pravo na krivi korak, ali ipak se u Maksimiru još uvijek priča o utakmici s Lokomotivom i velikom preokretu u sudačkoj nadoknadi, iz 0-1 u 2-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Napravili smo analizu. Nakon šokantnog ulaska u utakmicu, što nas je dodatno potreslo trebalo nam je pola sata da dođemo k sebi. Imali smo neke udarce, koje je Čavlina obranio. Kasnije smo mijenjali, dobili više okomitosti, još lopti u završici, nismo odustajali, zahvaljujemo i navijačima koji su nas nosili. Možda nam se i vratilo za neke prijašnje utakmice, možemo reći da smo zasluženo pobijedili. Lokomotiva je imala prilike kojima je mogla završiti utakmicu, ali to je draž nogometa", vratio se Jakirović na nedjeljni sraz i dodao:

"Koliko god nama bilo teško, neutralnom promatraču je bilo super. Pobijedili smo na htjenje, karakter, što se nismo predavali."

Po mnogima, mogla bi baš ta pobjeda biti neka prekretnica sezone, početak uspješnog niza?

"Kao da nam je palo tisuće tona s leđa, igrači su se baš veselili, kao da je finale nekog natjecanja. Vidjelo se koliko im je značilo, kako su slavili, kako je cijela klupa utrčala u teren. To je dokaz zajedništva, ja sam siguran da će biti prekretnica! Koliko god imali peha, sad nas je nagradilo. Kad imaš pošten pristup, onda te i nagradi."

Istina, slavili su svi! I oni koji su bili na klupi, oni koji manje igraju, oni koji su izašli iz igre...

"Da, svi se bordrili čitavo vrijeme. To je ono što ja govorim, grupa je dobra, radna, drže do zajedništva. Ja sam jedini ostao na klupi, a to je pokazatelj da samo na taj način možete nešto postići."

No, Lokomotivu ostavljamo iza Dinama, na redu je Oriolik. Naizgled jednostavan suparnik, ali znamo što Kup nekad zna izrežirati.

"Moramo pokazati ozbiljnost, nema pristupa 'lako ćemo'. Sigurno protivnik želi iskoristiti šanse i pokazati kvalitetu. Moramo biti ozbiljni, moramo proći i to je to. Igrali smo tamo nedavno, to je bila utakmica za 100 godina, dogovorena prije dva mjeseca, ja nisam htio da se odgađa. Izašli smo im ususret i maksimalno odradili tu utakmicu. Sad igramo službenu utakmicu i moramo biti ozbiljni, jer je sve moguće, imamo iskustvo s Ponikvama, gdje nije bilo nimalo lako."

Jakirović će mijenjati momčad, dati šansu i nekim juniorima.

"Bit će promjena, idu s nama Vrbančić i Čaić, Vrbančić će čak igrati i od početka kako sad stvari stoje. Dobit će i drugi igrači priliku, ove koji su igrali dosad malo ćemo odmoriti, neke ću staviti na klupu za ne daj Bože. Evo, još jedna prilika za one koji su nezadovoljni i ljuti da pokažu raskoš talenta i kvalitetu", zaključio je Jakirović.

Inače, ima Dinamov trener novi problem s ozljedom, nakon utakmice s Lokomotivom na bol u mišiću požalio se Robert Ljubičić. Zasad se ne zna koliko će pauzirati, hoće li biti spreman za nedjeljnu utakmicu u Varaždinu, ali protiv Oriolika sigurno ga neće biti. Kao ni još nekih standardnih igrača, koji igraju gotovo svaku utakmicu. Morat će u Oriovcu pobijediti oni iz 'drugog plana'. To im je prava šansa da se nametnu i skrenu pozornost na sebe.



Tagovi

Robert LjubičićSergej JakirovićGNK DinamoOriolik OriovacHrvatski nogometni kupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti