Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Jakirović nakon debija na klupi Rijeke i remija u Osijeku: “Tek u nastavku smo pokazali ono što mene zanima"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 17:35

Trener momčadi s Kvarnera podvukao je za kraj kako je na kraju po bod svakome najrealniji ishod utakmice u Gradskom vrtu.

Nogometaši Rijeke osvojili su bod u derbi utakmici 18. kola HNL-a nakon što su u Gradskom vrtu snage odmjerili s Osijekom. Konačan rezultat bio je 1:1, što bi mnogi okarakterizirali kao najpoštenijim ishodom, iako je svojevrsni dojam kako su gosti ipak bili nešto bliži sva tri boda. Domaćina je u vodstvo doveo Špoljarić, goste je ‘u igru’ vratio Frigan s bijele točke, a oba pogotka vidjeli smo u prvom poluvremenu. U nastavku je Rijeka bila bolja, ali nedovoljno konkretna te se na kraju moraju zadovoljiti bodom, naročito jer je 16-godišnji Živković neposredno pred kraj utakmice zabio za vodstvo domaćina, ali je taj pogodak opradano poništen iz VAR sobe zbog zaleđa.

Poslije utakmice je svoj sud iste dao Sergej Jakirović, trener nogometaša Rijeke:

“Mislim da smo gledali zanimljivu utakmicu po ovim teškim uvjetima za igru, htio bih čestitati i jednima i drugima na zalaganju i htijenju, obje su momčadi dale sve od sebe kako bi došle do pobjede. Ja nisam zadovoljan kako smo izgledali prvih 25 minuta. Osijek nam se nametnuo, bili su čvršći, agresivniji, uzeli su više lopti i zasluženo su vodili. Čak nas je, ako se ne varam, Labrović u dva navrata spasio da gosti ne odu na dva pogotka razlike.”

Ipak, Rijeka se potom malo konsolidirala.

“Nakon tog početnog pritiska počeli smo nešto igrati. Bilo je to ono što mene zanima i što mi u klubu treniramo, iako je svima jasno da su uvjeti bili zaista teški, loptu je bilo jako teško iskontrolirati. No, hajde, nagradilo nas je s tim jedanaestercem, zatim smo se na poluvremenu dogovorili da krenemo još jače i mislim da smo u nastavku jako dobro kontrolirali igru, da smo imali par zanimljivih ulazaka u 16-erac gdje je samo tehnička izveda zakazala da poentiramo. Pred kraj utakmice, napravili smo jednu glupost u obrani, dvaput smo imali loptu pod kontrolom, umjesto da igramo pragmatičnije, mi krenemo nešto izmišljati i zamalo nas je kaznilo. Na sreću, VAR je poništio pogodak i moram reći da na kraju smatram kako je ovo ipak zaslužena podjela bodova”, rekao je trener Rijeke Sergej Jakirović. (I.A.S.)



Tagovi

Sergej JakirovićHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti