Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Jakirović: "Blizu smo onoga kako želimo igrati, a prepuna Kranjča je naš 'forte'. Do zadnjeg dana radit ćemo na pojačanjima!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.02.24. | 13:10

Dinamov trener najavio je utakmicu protiv Lokomotive u subotu (17.10 sati) u Kranjčevićevoj

Dinamo u subotu čeka iskupljenje. Revanš. Protiv Lokomotive, momčadi koja je nanijela Modrima jednu o bolnijih rana ove sezone, tih 0-3 u Maksimiru odzvonilo je nogometnom scenom, potreslo temelje kluba. Ali, samo 17-18 dana kasnije sve u Dinamu izgleda ljepše, optimističnije. Dvije pobjede zaredom, kiksevi Hajduka, podignuli su atmosferu u klubu i oko njega, a gradski derbi igrat će se pred punim tribinama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, koliko je igra protiv Gorice (2-0) bila blizu onoga što želi trener Jakirović?

"Blizu je onoga što želimo, ali naravno želimo da neke stvari budu i bolje, jer imamo kvalitetu za to. Vidjeli smo da možemo, da se polako dižemo u formi. I kad tako dominiraš, kad imaš toliko udaraca na gol, stavljaš protivnika pod pritisak, onda to ispadne dobro. Iza smo isto bili stabilni, imali smo neke reakcije, na kojima moramo poraditi. Analizirali smo, trenirali, ja sam optimist, mislim da može sve još bolje izgledati.", kazao je Sergej Jakirović dan prije utakmice, za koju u Maksimiru neće nedostajati motiva.

"Svaka je utakmica priča za sebe, stvarno smo loše startali u proljetni dio, nitko nije mogao misliti da će biti tako grozno po nas. Ali, to je nogomet, on brzo nudi priliku za revanš. Igrat ćemo pred rasprodanom Kranjčevićevom, želimo odigrati puno bolje, odgovornije, ozbiljnije i efikasnije. I da uzmemo tri boda."

Još se malo prisjetio te noćne more od 23.siječnja

"Otišla je ta utakmica ukrivo zbog dva gola u minuti, koje smo primili. Mi smo kasnije imali svoje prilike, koje nismo iskoristili, Lokomotiva je opasna iz kontri, moramo se čuvati. Očekujem da će igrati isto, to je njihov forte."

Koliko će forte Dinamu biti pun stadion?

"Ogroman! Gledatelji su nam iskazali podršku protiv Gorice, vidi se da je nekakva groznica u gradu, podržavaju nas maksimalno. To nam puno znači. Teška je sezona, osciliramo, ali uz njihovu podršku sve je lakše."

Tko jest, tko nije u kadru za utakmicu?

"Pierre-Gabriel je trenirao normalno, on je zadnji trening imao u nedjelju, prošao je pripreme i nadam se da će biti registriran i biti u kadru za utakmicu. Nema Theophilea zbog kartona, Bulat ima manjih problema s leđima, mislim da će biti na raspolaganju."

Ovom utakmicom Dinamo ulazi u raspored nedjelja-četvrtak, igraju se dvije utakmice s Betisom. Kako će rotirati sastav?

"Nema kalkuliranja, prvenstvo i prva iduća utakmica su najvažnije. Ali i nema nas puno, samo smo trojicu prijavili za Betis, gledali smo pozicije koje su neophodne. Mi smo Dinamo, želimo u svakoj utakmici pobijediti, rasporedit ćemo nekako snage."

Novosti u prijelaznom roku? Spominje se dolazak Marka Roga?

"Radimo svakodnevno, izlazi puno infromacija, sve je na dugom štapu, nekad i ne dobijemo odgovore, prolaze dani. Odlučit ćemo se za opciju koja nam najbolje odgovara. Radit ćemo maksimalno do 15. veljače da se još pojačamo."



Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaSergej JakirovićHrvatska nogometna ligaZimski prijelazni rok 2024.Silvijo Čabraja

Ostale Vijesti