REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

Jakić za Germanijak: “U Augsburgu sam se vratio na svoju poziciju i uživam u nogometu”

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 17.04.24. | 13:00

Germanijak je razgovarao s hrvatskim reprezentativcem i nositeljem igre Augsburga koji se u završnici Bundeslige bori za izlazak u Europu

Kristijan Jakić jak je adut Augsburga u toj trci za mjestom koje vodi u Europu! Standardan otkako je stigao iz Eintrachta, prošli vikend propustio je prvu utakmicu. Umjesto da ga gledamo protiv Union Berlina, sreli smo ga na tribinama stadiona.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Prošlu sam izašao zbog ozljede, ali bilo je to preventivno. U dogovoru s trenerom sam propustio Union Berlin, ali trebao bih biti spreman za vikend i okršaj s mojima iz Frankfurta”, priča nam Jakić koji je utakmicu pratio u društvu prijatelja iz Imotskog. Smjestila se vesela ekipa na tribine i navijala za suigrače svog Jake.

“Došli su mi prijatelji malo. Uvijek ih je lijepo vidjeti. Malo sam im pokazao grad, bili smo u Münchenu i skupa na utakmici”, smije se dobro raspoloženi Jakić koji se odlično snašao u Augsburgu. Grad je to, kako kaže, po njegovoj mjeri. Nije prevelik, nije baš niti mali. Sve je nadohvat ruke. München je blizu, zračna luka također a ljudi su srdačni i gostoljubivi.

“Ima puno Hrvata u gradu i okolici. Nekako sam se našao među njima. Ugodno mi je, koncentriran sam na nogomet i uživam u svakoj sekundi ovog proljeća”, priznaje naš sugovornik koji je otišao iz Frankfurta u potrazi za minutažom. Po dolasku iz Dinama, sve je bilo u najboljem redu. Međutim, ozljeda stopera pomaknula je Jakića s njegove prirodne pozicije u zadnju liniju.

“Netko je mora, podredio sam se trenerovim zamislima jer sam profesionalac i ne znam drugačije. I onda je krenulo da sam malo bek, malo stoper pa malo vezni igrač. Uz dvije ozljede na kraju prošle i početku ove sezone, izgubio sam nit pa sam tražio izlaz i pronašao sam ga u Augsburgu”, objašnjava Jakić.


Otkako je došao, propustio tek ovu posljednju s Union Berlinom. U remiju s Leipzigom je asistirao, dao je dva gola Wolfsburgu

“Sjajno se osjećam i to je najbitnije. Nije mi problem podmetnuti leđa i promijeniti poziciju ako je to u interesu kluba ali zna se koje je moje prirodno mjesto na terenu. Tu mogu dati najbolje od sebe i mislim da se to vidi na mojoj igri i rezultatima Augsburga”.

Momčad je trenutno na sedmom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu ali pod uvjetom da Leverkusen osvoji duplu krunu. Cilj je domognuti se šeste pozicije koju trenutno drži Eintracht iz Frankfurta koji ima tri boda više.

“Sve je u našim rukama. Imamo teško gostovanje ovaj vikend upravo kod Frankfurta. Oni poslije idu Bayernu mi dočekujemo Werder. Ma sve je to jako blizu, u deset deka. Malo sreće i možemo ostvariti klupski cilj da se plasiramo u Europu. To bi bilo lijepo”, tumači nam Jakić kojem ugovor o posudbi istječe na koncu sezone. Pitamo ga kako stvari stoje po tom pitanju…

“Sve je u rukama klubova. Imam ugovor s Eintrachtom, ali Augsburg ima klauzulu prema kojoj me može otkupiti. Ima još vremena do kraja sezone da se dogovore. Ne bih imao ništa protiv nastaviti ovdje”, jasan je Jakić. Nešto ranije pričali smo u Dionom Drenom Beljom koji se bori za svoje mjesto pod suncem.

“Svjestan sam kako mu nije po volji biti na klupi i znam kako se osjeća jer sam slično prolazio u Eintrachtu. I potpuno ga razumijem. Pričamo redovito i kažem mu da smo ipak došli do Bundeslige i da je to uspjeh za nas. Za sve više od toga moramo se stalno dokazivati. Voljni moment nije upitan, ide dobro na treningu, radi i čeka svoju priliku. Siguran sam da će je dočekati jer kvaliteta kod njega nikada nije bila upitna. Da jest, ne bi bio ovdje”, rezimira Kristijan Jakić koji baš kao i Beljo, njeguje nadu da neće po završetku sezone na odmor već da bi mogao osvanuti na popisu igrača koje Zlatko Dalić vodi na Euro u Njemačku.

“Tu je uvijek ista želja; želim biti dio reprezentacije i to mi je najveća motivacija. Svjestan sam konkurencije u veznom redu i da u onakvoj situaciji koju sam imao u Frankfurtu nije bilo moguće da se nadam pozivu. Sada je drugačije. Redovito igram, na svojoj sam poziciji i dajem sve od sebe. Bit će što bude, ali meni je bitno da dam sve od sebe za taj cilj”, jasan je Jakić.


Otkako smo posljednji put pričali, Dinamo je u HNL-u napravio velik korak u obrani naslova. Hajduk više nije konkurent.

“Gledao sam obje utakmice. Baš kako sam i rekao, Hajduk je pao i na kraju su se raspali. Drago mi je zbog Dinama, ali još uvijek ništa nije gotovo. Treba dobiti i taj Varaždin na koncu konca, napraviti Rijeku nervoznom i onda biti pravi na Rujevici. Zanimljiva nam je liga, šteta što infrastruktura ne prati sve to. Da stavite HNL u neku ligu s pristojnim stadionima, bio bi to puno bolji dojam”.

Kada smo kod dojma, utakmica Augsburga i Union Berlina živi je primjer toga o čemu Jakić priča.

“Na svakoj utakmici stadion je pun. Vidjeli ste poslije da su navijači ostali još sat vremena nakon utakmice i slavili pobjedu. Nema incidenta, izgreda… Navijači suparničkih momčadi šeću se po gradu na dan utakmice sasvim normalno. Zaista je sjajno biti dio ove priče i nadam se da ćemo rezultatima dati za pravo navijačima što su nam podrška cijelu sezonu”, zaključio je Kristijan Jakić.



Tagovi

Kristijan JakićBundesligaVatreniEuro 2024AugsburgEintracht Frankfurt

Ostale Vijesti