Reuters
Reuters

Jakić EKSKLUZIVNO za Germanijak: "Kada sam čuo svoje ime, tona tereta pala mi je s leđa"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.11.22. | 18:06

Hrvatski nogometni reprezentativac otkrio nam je detalje kako je saznao da putuje na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Vijest da će sa svojih 25 godina biti dio reprezentacije Hrvatske na najvećem svjetskom turniru, Kristijana Jakića dočekala je u trening kampu Eintrachta. Ujutro je otišao na stadion gdje će čekati večerašnji ogled protiv Hoffenheima.

“Nisam znao da sam na popisu. Sinoć sam se čuo s Joškom Gvardiolom i pitao ga jel’ dobio poziv. Rekao mi je da nije i zamolio sam ga da ako dobije da mi javi pa da mogu mirno spavati. Jer, ako ga on dobije a ja ne, onda znam kakva je situacija”, rekao nam je Jakić koji se ujutro zaputio na stadion. U 10 sati su morali biti u svlačionici.

“Gledam na sat, hvata me nervoza. Pričam sa Smolčićem, nakon pola minute shvatim da ne znam o čemu smo pričali. Samo mi je popis bio u glavi”.

Oko 11 sati, krenula je aktivacija igrača Eintrachta. U dvorani se igrao nogo-tenis, a jedan mobitel je bio upaljen s live prijenosom press konferencije izbornika Zlatka Dalića.

“Kada je izbornik pročitao moje ime kao da mi je kamen težak nekoliko tona pao s leđa. Nisam znao gdje gonim. Oduševljenje, euforija, sreća, ponos. Svi osjećaji su se miješali u meni. Evo, prošlo je dva sata, još uvijek se nisam prestao smijati”, opisuje Jakić koji je zaslužio sve što mu se događa u karijeri. Nakon što nije bio na posljednjoj akciji reprezentacije, nije gubio nadu…

“Jedino nadu ne možeš izgubiti. Što ću se predavati, imam 25 godina, zdrav sam, igram u Bundesligi i Ligi prvaka. Svjestan sam itekako svoje situacije ali niti u jednom trenutku nisam gubio nadu. Zapravo, sve to me motiviralo da zapnem što jače. Da napravim sve što je u mojoj moći. Rekao sam sebi: “Što bude, bit će”, ti si svoje napravio. I evo, vratilo mi se”, iskreno će Jakić koji je svjestan svoje pozicije ali spreman je na sve izazove koji ga čekaju u ovoj akciji reprezentacije.

“Sama činjenica da sam na popisu 26 Hrvata koji idu na SP me ispunjava ponosom. Pa pogledajte ta imena koje je izbornik pročitao. Nema slabe točke. Svjestan sam i da imamo ponajbolji vezni red na svijetu, ali to me samo može dodatno motivirati”.

Jakić je zapravo profitirao činjenicom da ga trener Oliver Glasner koristi na tri pozicije. Jednostavno, previše mu Jaka vrijedi za koheziju i kvalitetu da bi ga stavio na klupu. Pa je tako igrao na svojoj prirodnoj poziciji zadnjeg veznog. Potom ga je stavio na desni bok da bi u posljednje vrijeme igrao na stoperu.

“Dobio sam polivalentnost. Zna se koja je moja pozicija, ali isto tako nemam problem igrati sve što trener ili izbornik budu tražili od mene”.

Euforija se još uvijek ne osjeti, ali nakon ovog vikenda kada krenu okupljanja, sav fokus bit će na SP-u.

“Nema tu posebne mudrosti. Pričali su mi stariji reprezentativci o načinu na koji su u Rusiji otišli do finala. O toj poniznosti, momčadskom duhu u obitelji koju su njegovali u svlačionici. To je jedini put. Realno, ima desetak reprezentacija koje mogu do kraja, među njima je i Hrvatska. Trebat će tu i sreće, ali na nama je da je isprovociramo. Atmosfera je odlična u reprezentaciji, da nije ne bi dečki napravili ovo u Ligi nacija. Sada je samo trebamo nastaviti, biti obitelj. I onda možemo daleko”, poručio je Jakić iz Frankfurta.


Tagovi

Kristijan JakićHNSZlatko DalićKatar 2022Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti