PIXSELL
PIXSELL

Popis je bio lak zadatak za Dalića, puno lakši od izbora špice i desnog krila za Maroko!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.11.22. | 12:49

Iako je radila tiha diplomacija proteklih tjedana, Zlatko Dalić ostao je dosljedan svojim stavovima i u Katar vodi ono najbolje što Hrvatska trenutno ima

Jel’ baš Kristijan Jakić tako veliki dobitnik nakon popisa? Realno, Zlatko Dalić je još uoči posljednje akcije u Ligi nacija dao naslutiti da je venjak/bek/stoper Eintrachta visoko u njegovim kombinacijama i da činjenica da ga je izostavio s popisa za tu akciju ne znači nužno da je Jakić prekrižen.

Zapravo, činjenica da je pokazao svestranost u Bundesligi i Ligi prvaka katapultirala je Jakića na popis reprezentativaca za SP. Što se tiče Josipa Mišića, on zaslužuje biti na širem popisu. Dokazao se igrama u Dinamu u Ligi prvaka i nema spora da će dobiti priliku. Možda je već trebao biti dio reprezentacije ali kako nije, onda je logično da Jakić bude ispred njega. Od Mišića se očekuje da bude na ovoj razini i na proljeće te da debitira do lipnja…

Veći je dobitnik, recimo, Ivo Grbić kojeg nije bilo na mapi s obzirom na to da ima peh biti rezervom Janu Oblaku u Atletico Madridu. Međutim, dvije vezane ozljede Oblaka ponudile su Grbiću priliku koji je ovaj objeručke prihvatio i dao argument stožeru da ga stavi na popis. Uostalom, teško da se mogao očekivati poziv Kotarskom ili Labroviću koji nemaju još debi za nacionalnu vrstu.


Na koncu, zapravo su koplja najviše se lomila oko izbora tog napadača. Sigurni su bili Perišić, Oršić, Kramarić, Petković i Livaja. Tražio se taj šesti između Čolaka i Budimira. Činjenica da Čolak nije bio na zadnjem okupljanju za razliku od Budimira bio je svojevrsni lakmus. Osim toga, Budimir uživa veliko povjerenje i naklonost u svlačionici reprezentacije zbog svog karaktera. I to je bio argument, uz igračku klasu koja nikada nije bila sporna, izborniku Daliću da stavi kvačicu pored njegova imena.


Dalićev izbor zasigurno je donio dozu razočarenja i kod Josipa Brekala. Tih 33 nastupa za reprezentaciju nije slab argument. Iako je radila tiha diplomacija posljednjih tjedana, Dalić je ostao ustrajan u odluci da Brekalo neće na SP zato što ne igra u Wolfsburgu.

Očito ga Niko Kovač ne šmeka jer u zadnjih sedam utakmica Brekalo je dobio tek 9 minuta protiv Bochuma. U igru je ušao kod rezultata 4:0. I to je jasna poruka… Brekalo je u zadnjoj godini ugovora, za mjesec dana može samostalno pregovarati s potencijalnim klubovima i očito ga Niko Kovač iz tog razloga ne želi stavljati u momčad. Nastavno, Dalić nije imao argument da ga zove… Pogotovo uz činjenicu da je na poziciji lijevog krila Perišić beton, a kao zamjena je Oršić.

I to bi uglavnom bilo sve što se popis tiče. Veća enigma i zavidan broj prijepora u javnosti bit će izbor udarnih 11 za Maroko. Zlatko Dalić zna devetoricu imena… Pretpostavljamo da su to:

Livaković - Juranović, Erlić, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić i Perišić na lijevom krilu. Doduše, tu bi mogao i Šutalo umjesto Erlića. Otvoren je natječaj za špicu i za desno krilo. Tražit će se sukladno analizi Maroka, izbornikovom osjećaju, prezentaciji protiv Saudijske Arabije.... Ovako laički, čini se da će biti trojba između Petkovića, Livaje i Kramarića, odnosno Vlašića, Pašalića i Majera. No, slatke su to brige…


Tagovi

HNSHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićKatar 2022

Ostale Vijesti