Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Iznaneđenja koja nikog ne iznenađuju: Prva i druga momčad prvenstva jedva do boda protiv posljednje i pretposljednje

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 12.02.24. | 12:00

HMNL je liga u kojoj svatko može pobijediti svakoga...

U nedjeljnom popodnevnom terminu odigrane su posljednje dvije utakmice 14. kola HMNL-a. Prvoplasirana Futsal Pula dočekala je posljednju Uspinjaču Gimku, a drugoplasirani Futsal Dinamo pretposljednji Vrgorac. Iako bi u svakoj normalnoj ligi dvije bodovno najbolje momčadi prvenstva rutinski se obračunale s fenejrašima i učvrstile svoje pozicije, HMNL nije normalna liga, u što smo se već bezbroj puta uvjerili.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uspinjača Gimka, posljednja momčad prvenstva, u 39. minuti utakmice zabila je za 5-3, a Futsal Pula se golova u zadnjoj minuti spasila od poraza. Pretposljednji Vrgorac do 35. minute imao je prednost od 4-2 protiv Futsal Dinama u odlično popunjenoj Dvojci Doma sportova, no Plavi su do kraja utakmice uspjeli zabiti za konačnih 4-4 i spasiti se od poraza.

Ovim remijem Futsal Pula zadržala je prvo mjesto, s bodom prednosti ispred Futsal Dinama i Squarea. Vrgorac je stigao do 12. boda i zadržao četiri boda prednosti ispred Uspinjače Gimke koja je posljednja s osam osvojenih bodova.

Utakmica između Futsal Dinama i Vrgorca igrala se pred više od 800 gledatelja u lijepoj atmosferi Doma sportova II. Dinamovi navijači nadali su se ljepšem raspoloženju za kraj vikenda, nakon što su njihovi nogometni ljubimci izgubili dva boda od Lokomotive dan ranije, no, progutali su još jednu gorku pilulu. Krenulo je dobro po Purgere, Luka Perić zabio je svoj prvi gol na utakmici u šestoj minuti i činilo se da će Dinamo rutinski riješiti ovu utakmicu. No, stvari je na početak vratio Josip Govorko dalekometnim udarcem u 9., a dvije minute kasnije Anduver Delgado poentira za preokret Vrgorca koji je igrao bez svoja dva najbolja strijelca, Josipa Boškovića i Duška Martinca.

Ipak, neposredno pred odlazak na odmor, Dinamo je dobio šesterac kojeg je realizirao Perić. U nastavak se ušlo s rezultatom 2-2, a u periodu od 28. do 29. minute 17-godišnji igrač Vrgorca Šimun Ivo Barišić šokirao je dobro ispunjenu Dvojku dvama pogocima i prednosti gostiju od 4-2. Ipak, Dinamo je do kraja utakmice uspio izjednačiti, Luka Perić zabio je za svoj hattrick u 35., a minutu kasnije Mateo Mužar zabio je za konačnih 4-4. Dinamo je u posljednjoj minuti dobio priliku iz deseterca zabiti za pobjedu, no Toni Vučković pucao je kraj gola...

Za ispuštenom pobjedom od Vrgorca još više može žaliti Uspinjača Gimka koja igra jako dobar proljetni dio sezone, ali i dalje je posljednja s četiri boda zaostatka za Vrgorcem. Obje momčadi krenule su bez nekoliko stožernih igrača, a zagrebački sastav poveo je u Puli već u prvoj minuti golom Filipa Kosora, a Pula je uspjela izjednačiti u zadnjoj minuti prvog dijela preko Manola Bilića udarcem iz šesterca.

Početkom nastavka, golovima Brune Kovačića i Marija Crnčevića (iz šesterca), Uspinjača Gimka stigla je do prednosti od 3-1. Blazquez u 26. vraća na -1, no Branko Artić minutu kasnije ponovno dovodi Uspinjaču Gimku na +2.

Na semaforu je pisalo 4-2 sve do 37. minute kada je krenuo pravi šou. Blazquez je zabio za 3-4, a Crnčević, u trenucima kada su domaćini igrali s golmanom-igračem, u 39. pogađa u prazan za novo vodstvo Uspinjače Gimke od dva razlike. Činilo se da će Uspinjača Gimka stići do velikog gostujućeg skalpa, no David Mataja glavom i Bilić iz trećeg šesterca na utakmici, zabili su za Pulu za konačnih 5-5 i spriječili veliko iznenađenje, iako i remi Gimke na parketu lidera možemo okarakterizirati kao prilično iznenađenje...

Iduće subote, u zagrebačkoj Dubravi, susrest će se dva protagonista jučerašnjih susreta. Uspinjača Gimka kao domaćin dočekuje Futsal Dinamo. Futsal Pula ide na noge Novom Vremenu u Makarskoj, a Vrgorac će nove bodove spasa tražiti protiv Torcide na domaćem parketu.




Tagovi

FutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK VrgoracUspinjača-GimkaFutsal Pula

Ostale Vijesti