MNK Crnica Facebook
MNK Crnica Facebook

Bez pobjednika u derbiju, Crnica iznenadila Novo Vrijeme

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 10:09

Futsal Pula i Futsal Dinamo danas love skok na vrh ljestvice

Nakon što je u odličnoj utakmici s devet pogodaka Osijek svladao Torcidu u Splitu, sinoć su odigrane dvije utakmice 14. kola HMNL-a. Derbi kola između Olmissuma i Squarea, završio je rezultatom 1-1. Nakon prvog dijela s malo prigoda, Olmissum je poveo golom Brune Žilića, a bod Gosparima dvije minute prije kraja donio je Matuš Ševčik, slovački reprezentativac koji je ove zime stigao u najjužnijeg hrvatskog prvoligaša. Ovim remijem Square se izjednačio s Futsal Pulom na vrhu ljestvice, ali ima utakmicu više, kao i od Futsal Dinama koji ima bod manje. Olmissum je ostao peti, ali se bodovno izjednačio s Novom Vremenom koje je izgubilo od Crnice u Šibeniku s 3-5.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Crnica je povela golom Jure Copića u 12., a Novo Vrijeme preokrenulo je golovima Vitora Huga u 18. i Tonija Jelavića u 24. U 31. minuti Copić postiže čak dva pogotka čime je kompletirao hattrick i donio svojoj momčadi preokret. Sve je bilo riješeno u razmaku od 38. do 39. kada je prvo Niko Škugor realizirao šesterac, a Nikola Pavić pogađa za 5-2 vodstvo Šibenčana. Konačni rezultat postavio je Vitor Hugo u 39.

Danas su na rasporedu dvije utakmice. Futsal Dinamo u Domu sportova II dočekuje Vrgorac i pobjedom želi pobjeći Squareu na tri boda prednosti, dok se Vrgorac želi dodatno odvojiti od posljednjeg mjesta i približiti se mjestu koje garantira doigravanje. Vrgorac je nakon serije poraza u prošlom kolu svladao lidera prvenstva Futsal Pulu i tako pobjegao od zone ispadanja. Susret Dinama i Vrgorca su pravi sportski derbiji, rivalstvo koje tradiciju vuče iz 2015. godine, a Dinamo je posljednjih godina ipak puno uvjerljiviji. U zadnjih šest međusobnih susreta, Plavi su slavili u pet navrata, a Vrgorac jednom. Vrgorac je u Zagrebu slavio samo jednom, 2018. i to ne u Domu sportova, već Kutiji šibica.

Posljednja utakmica kola igra se u Puli u kojoj lider Futsal Pula dočekuje fenjeraša Uspinjaču Gimku. Pula već dva kola ne zna za pobjedu, u prošlom je upisala poraz kod pretposljednjeg Vrgorca i ne bi si smjela dopustiti novi kiks protiv posljednje momčadi prvenstva. Gimka se bori za ostanak, ima četiri boda manje od Vrgorca i nada se barem bodu (i porazu Vrgorca u Zagrebu), posebno jer se iduće subote igra gradski derbi upravo protiv Futsal Dinama.



Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti