REUTERS/Marko Djurica/File Photo
REUTERS/Marko Djurica/File Photo

Izbornik Srbije o Hrvatskoj: „Važno je da imate čiste misli, dovoljno inteligencije i malo sreće“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 14.11.22. | 15:06

Srpska nogometna reprezentacija prepuna optimizma leti za Katar.

Piksi Stojković uživa veliko povjerenje srpske nogometne javnosti. Uoči odlaska u Katar, izbornik je održao konferenciju za medije u kojoj je, između ostalog, pričao i o Hrvatskoj. Najviše o uspjehu ostvarenom u Rusiji 2018. godine.

Mnogi se pitaju može li Srbija napraviti ono što je Hrvatskoj pošlo za rukom prije četiri godine pa je tako Piksi upitan je li to na neki način njegov san?

„O mnogo čemu ja sanjam, samo što ne mogu to javno reći. Bilo bi malo tendenciozno. Neki bi rekli vidi ovog što priča, ali sanjam ja mnoge stvari, uglavnom lijepe. Bit ćemo mi dobri. Bit ćemo dobri. Nemojte u to sumnjati“, rekao je, između ostalog, Piksi Stojković, pa dodao:

„Teško je usporediti... Potrebno je da budete pametni, spremni, da nema ozljeda, da se sve uredi i da imate malo sreće. Ne mnogo. Malo. Neke stative, neki penal... Hrvatska je čini mi se dva puta penalima prošla, je li tako? Ali dogodilo se što se dogodilo. Mnogo stvari utječe. Važno je da imate čiste misli, da imate dovoljno inteligencije da budete bolji od protivnika. I da imate malo sreće."

Nakratko je zastao, ali se odmah 'ispravio':

"Ne znam ustvari zove li se to sreća. Ne zaboravimo ipak, najbolje 32 reprezentacije na svijetu će biti tamo. Preko 200 zemalja igra kvalifikacije, a ti si među 32. Srbija, jedna mala, ali ponosna zemlja, uvjeti su takvi kakvi su, vi znate... Gdje god igramo, ja se oduševim. Slikam se na stadionima kao malo dijete. A mi? Dok se popnem od terena do svlačionice... prošli put sam zakasnio. Strašno.“

Srbija je u skupini s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom. Očekivanje javnosti je prolazak, a dalje što bude…

„Do Brazila je još 10 dana, ali ne razmišljam previše o tome. Znamo da je to jedna od najjačih ekipa na svijetu i jedan od glavnih favorita da postane svjetski prvak. Naravno da će to morati pokazati. Teren je jedino mjerilo. Nema šanse da se predamo. Vlahović i Mitrović? Dušan Vlahović je u trenažnom procesu... Aleksandar Mitrović će ići u Katar i bez noge. To je tako. Imamo rok do večeras da nešto promijenimo, ali čisto sumnjam da će da se to dogoditi. Mitar će ići, a hoće li igrati bez noge, ne znam. Možda i to“, zaključio je Piksi.



Tagovi

Dragan Stojkovićsrpska nogometna reprezentacijaSrbijaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti