Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Ivanušec u Oršićevim kopačkama: "Demonstrirali smo kako Dinamo treba izgledati!"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.04.23. | 11:15

Dinamov reprezentativac ovog proljeća igra sjajno, sa šest je pogodaka najbolji strijelac Modrih i tako i brojkama pokriva odlazak Mislava Oršića

Pitali su se mnogi navijači, pitali su se i ljudi u Maksimiru, kako će Dinamo nadomjestiti odlazak Mislava Oršića. Svog najboljeg strijelca, igrača, ljubimca navijača i čovjeka koji je zabio toliko velikih i važnih golova za Modre. Ante Čačić odlučio je na tu poziciju lijevog krila prekomandirati Luku Ivanušeca, svjestan da je on jedan od najpotentnijih igrača u ovom kadru i da bi baš na toj poziciji mogao konačno dosegnuti svoj puni potencijal. I, možemo reći, Ivanušec je uistinu 'obukao Oršićeve kopačke', preuzeo njegovu ulogu i ovog proljeća je najbolji Dinamov strijelac. Zabio je šest pogodaka, zabio je i u obje Bišćanove utakmice, što znači da je dobru formu iz Čačićevog razdoblja prenio i kod novog trenera. Štoviše, izgledao je u Kranjčevićevoj i protiv Slavena još razigranije, pun samopouzdanja, a k tome su oba gola bila prezentacija individualne klase.

"Želim više zabijati i trebao bih u završnici biti efikasniji.", više je puta tijekom sezone, ali i ne samo ove sezone, ponovio Luka Ivanušec. I, želje su mu uslišane. Dakle, šest pogodaka ovog proljeća, osam ukupno u HNL-u i jedan u Kupu. Stigao je, znači, na prag dvoznamenkastog broja golova, već sad izjednačio svoju najefikasniju sezonu u Dinamovom dresu, bila je to sezona 20./21. kad je zabio devet pogodaka. Nastavi li ovako, a nema razloga da tako ne bude, sigurno će je i nadmašiti.

"Ušli smo fenomenalno, motivirano, razletjeli smo se po trerenu. Demonstrirali smo kako Dinamo treba igrati i izgledati.", rekao je Ivanušec nakon pobjede (4:0) nad Slavenom Belupom. Djeluje sretno i zadovoljno i sve više preuzima odgovornost, postaje najjača Dinamova napadačka poluga. Njegov je pogodak došao nakon najbolje akcije na utakmici i sjajnog dodavanja Martina Baturine. I, njegove igre su najbolji recept i način da u Maksimiru 'zaborave' na Mislava Oršića. Naravno, neće ga nikad zaboraviti, Oršić je uvijek dobrodošao nazad, već da ga zaborave u ovom statističkom smislu. Oršić je prošlog proljeća zabio devet pogodaka, čitave prošle sezone 20, a u prvom dijelu ove sezone čak 13. Ivanušec je još uvijek daleko od tih brojki, 20 sigurno neće dostići, ali mogao bi izjednačiti lanjsko Oršićevo proljetno dostignuće - devet komada! A onda, ostane li na ljeto u Dinamu, iako je izvjesnije da će nakon ovakvih partija napustiti Maksimir, krenuti uistinu u 'rušenje' Oršićevih dosega. Sasvim dobro je Ivanušec u ovom dijelu sezone nadoknadio njegov odlazak, sad se očekuje da se u budućnosti još malo približi 'knezu Mislavu'.

"Vratili smo se u Kranjčevićevoj na pobjednički tok i sad smo bili pod manjim psihičkim pritiskom. Nastavit ćemo tako i dalje do kraja sezone, ulazimo u svaku utakmicu kao u ovu sa Slavenom, maksimalno ozbiljno.", kazao je Ivanušec, prije nego što se još jednom zahvalio navijačima na podršci.

U Kranjčevićevoj su mu skandirali 'Luka, Luka', kad je izlazio iz igre, protiv Slavena nisu stigli, jer je odigrao svih 90 minuta. I od prve do zadnje minute bio je razigran, sveprisutan ,raspoložen. Na kraju, bio je i strijelac. Otvorila mu se 'pipa', počeo je sve češće zabijati, Ivanušec je sve bliže svojim najboljim razdobljima karijere. S njim u takvoj formi,naravno, ako takvu formu zadrži, Modri ne moraju brinuti hoće li prvenstvo mirno privesti kraju. Ali, moraju brinuti kako će Ivanušeca zadržati na ljeto, kako ga u novoj sezoni pretvoriti u još važnije oružje, u još ključnijeg igrača. Da potpuno zamijeni Mislava Oršića.



Tagovi

GNK DinamoIgor BišćanLuka IvanušecHNLSlaven BelupoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti