Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Bišćan: "Prvo poluvrijeme je putokaz kako želimo igrati! Dečki su danas baš uživali u igri"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 21:45

Dinamov trener Igor Bišćan nakon pobjede (4:0) nad Slavenom Belupom bio je prepun hvale za svoju momčad

Igor Bišćan nije krio veliko zadovoljstvo partijom koju je pružila njegova momčad.

"Zadovoljan sam, odigrali smo jako dobru utakmicu, posebno prvo poluvrijeme. Znali smo kako treba igrati protiv njihovog bloka, bili smo jednostavni i efikasni, zabili lijepe golove, nismo primili gol, puno toga pozitivnoga.", kazao je Dinamov trener.

Priznao je da je glavno ograničenje igračima u prvoj utakmici bila psihološka barijera.

"U određenoj mjeri psiha nas je opterećivala u toj prvoj utakmici i ušli smo sad s nešto manjim teretom na leđima nakon pobjede nad Lokomotivom i to se vidjelo, posebno nakon prvog gola, vidjelo se da dečki uživaju u igri. Ali to je i zato što su, otkad sam ja tu, fokusirani maksimalno na rad, kvalitetni su, naravno, želja i pristup su na visokoj razini, onda ta kvalitete donese to da cijelu utakmicu držimo stvari pod kontrolom."

Koliko je ova predstava blizu onoga što Bišćan u konačnici želi od momčadi?

"To svi očekujemo od Dinama, svi ste se nagledala svakakvih momčadi i rezultatia, ovo prvo poluvrijeme je putokaz. Kad se ne zadovoljavaš time što si napravio, nego želiš još. Jedno je igrati kvalitetno, a drugo pobijediti uvjerljivo, oni su danas ispunili oba kriterija. Ali uvijek ima prostora za biti bolji, ja tome težim i nadam se da će tako biti."

Mauro Perković je svojevrsno otkriće, odigrao je odličnu utakmicu na lijevom boku? Je li on sad prva opcija za to mjesto?

"Dobro se snašao, u obje utakmice. Nije mu bilo jednostavno doći ovdje, u periodu kad je došao, bilo je i loše razdbolje momčadi. Ozbiljan je, sluša, radi i pokazao se dobrim. Nisam siguran da je to njegova najbolja pozicija, ali konkretnim učinkom opravdao je povjerenje."



Tagovi

Igor BišćanGNK DinamoSlaven BelupoHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti