Pixsell
Pixsell

San za sve navijače Plavih: Postoji mogućnost da Dinamo osvoji naslov na Poljudu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.04.23. | 08:48

Ako Dinamo stigne u Split s +12, Plavima će za titulu biti dovoljan i remi, a ako stigne s +9, pobjeda!

Dinamo je protiv Slaven Belupa odigrao jedno od najboljih poluvremena sezone. U prvih 45 minuta na semaforu je stajalo 3:0, a navijači na tribinama komentirali su kako bi realniji rezultat bio 5:0 ili čak 6:0 za Dinamo. Lagano za rezultat i golove, dinamovci su bili motivirani, rastrčani, agresivni, kombinatorni. Jednostavno su uživali u igri, kako je to Igor Bišćan sumirao nakon dvoboja. Jučerašnji Dinamo djelovao je kao totalna suprotnost onom letargičnom, bezidejnom, ponekad i tromom Dinamu iz posljednje dionice ere Ante Čačića. Nisu ovi igrači preko noći naučili igrati nogomet i trčati, nije Bišćan u ovih desetak dana na klupi mogao taktički puno toga napraviti. No, riješio je prvi problem. Pishički i moralno je trgnuo igrače, a kada su Dinamovi igrači motivirani, onda im u HNL-u nema ravnih.

Dinamovi igrači i stručni stožer danas mogu spokojno ispratiti Jadranski derbi. Imaju +12 više od Hajduka koji na Rujevicu stiže bez dva kapitalca Marka Livaje i Filipa Krovinovića. Dinamovci će danas zdušno navijati za koloniju svojih igrača u Rijeci, Igor Bišćan i za klub koji je vodio, s nadom da će i nakon 20 sati na tablici ostati jednaka bodovna razlika u odnosu na Hajduk.

Kada bi Hajduk danas zaista izgubio, Dinamo bi sedam kola do kraja imao 12 bodova prednosti, što znači da bi Plavima tri pobjede do kraja sezone bile dovoljne da matematički osvoje naslov. Ili dvije pobje u iduće dvije utakmice, protiv Istre 1961 na Aldo Drosini i Varaždina u Maksimiru i - najmanje X na Poljudu!

U slučaju da Hajduk danas pobijedi, a oba rivala slave u iduća dva prvenstvena kola, Dinamo bi na Poljudu naslov mogao osvojiti s pobjedom!

Prema tome, ako Dinamo u Split stigne s prednosti od 12 bodova, remijem na terenu najvećeg rivala osvojio bi naslov. Ako stigne s devet, 10 ili 11 bodova prednosti, Plavi osvajaju naslov pobjedom. Jer, do kraja bi ostala četiri kola te Dinamo zbog boljeg međusobnog omjera od Hajduka nikako ne bi mogao izgubiti titulu.

No, o tom potom. Ako Hajduk danas pobijedi na Rujevici, a onda i Varaždin na Poljudu te Goricu u gostima, Bijeli bi pobjedom u derbiju mogli doći na -6, a možda i manje ako Dinamo ne apsolvira Istru i Varaždin s pobjedama, što bi vratilo nervozu u redove Dinama pred posljednja četiri kola prvenstva.

Teško je u ovom trenutku donisti nekakve velike kaluklacije, no sama pomisao da bi Dinamo na terenu najvećeg rivala mogao slaviti titulu golica maštu modrih navijača.

Raspored Dinama do kraja sezone:

22. travnja Istra 1961 - Dinamo, 17.00

26. travnja Dinamo - Varaždin, 17.05

30. travnja Hajduk - Dinamo, 18.00

7. svibnja Osijek - Dinamo, 17.00

14. svibnja, Dinamo - Šibenik, 19.10

20. svibnja, Rijeka - Dinamo, 18.00

28. svibnja, Dinamo - Gorica, 18.00

Raspored Hajduka do kraja sezone

16. travnja Rijeka - Hajduk, 18.00

22. travnja Hajduk - Varaždin, 19.10

26. travnja Gorica - Hajduk, 19.10

30. travnja Hajduk - Dinamo, 18.00

7. svibnja, Lokomotiva - Hajduk, 19.20

13. svibnja, Hajduk - Osijek, 17.00

20. svibnja, Slaven Belupo - Hajduk, 20.00

28. svibnja, Hajduk - Šibenik, 18.00



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLDinamo ZagrebGNK DinamoHajduk

Ostale Vijesti