Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Ivan Nevistić za Germanijak: "Ne razmišljam o svojoj budućnosti u Dinamu, samo o Osijeku"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 03.03.22. | 07:54

Nakon sjajnog otvaranja drugog dijela sezone, zaustavljanja Dinama i pred derbi kola s Osijekom, porazgovarali smo s Ivanom Nevistićem, 23-godišnjim vratarom Dinama koji se nalazi na posudbi u Lokomotivi do kraja sezone.

Pozitivna atmosfera i 'spokoj' koji vladaju u Lokomotivinom trening kampu na zagrebačkoj Kajzerici samo se produbio u odnosu na početak priprema kada smo pretposljednji put posjetili Lokose.

Zagrebački prvoligaš odlično je otvorio drugi dio prvenstva, osam bodova u proljetnih pet kola bila su dovoljni za skok na peto mjesto s tri boda prednosti u odnosu na zahuktali Slaven Belupo i posrnulu Goricu.

Upravo je utakmica prošlog kola, u kojoj je Lokomotiva 'rutinski' svladala Goricu 2:0, potvrdila da je Lokomotiva najjača momčad 'ostatka lige', prva ispod četiri kluba koja se bore za titulu....

"Dobro smo odradili pripreme i jako dobro ušli u proljetni dio prvenstva. Žalim jedino za utakmicom protiv Istre 1961 u kojoj bi, vjerujem, pobijedili da nismo dobili crveni karton pred kraj prvog dijela. Bez obzira na taj 'kiks', zadovoljan sam s našim predstavama i rezultatima. Trebamo samo tako nastaviti", rekao nam je 23-godišnji vratar reprezentativnog potencijala, Ivan Nevistić, koji je na Kajzericu stigao prošlog ljeta iz Dinama, na posudbu do kraja sezone.

U četiri navrata ove sezone Nevistić nije primio pogodak, a trenutno ima niz od dva 'clean sheeta' u nizu. Sve je krenulo s 'nulom' na Maksimiru u kojoj je Lokomotiva zaustavila hrvatskog prvaka i klub pod čijim se ugovorom naš sugovornik nalazi do 2025. Zanimljivo, ovo je bio Nevistićev treći 'celan sheet' protiv Dinama. Prijašnja dva datiraju iz perioda dok je još branio za Varaždin, odnosno Rijeku.

Zanimalo nas je kakve su bile reakcije igrača Dinama nakon utakmice na Maksimiru?

"Pozdravili smo se samo kratko nakon završetka utakmice. Nismo komentirali samu utakmicu, zaželio sam im sreću protiv Seville, a oni meni u nastavku prvenstva".

Želje su se obistinile. Dinamo je pobijedio Sevillu, a Nevistić je još jednom dobrom predstavom sačuvao mrežu netaknutom protiv Gorice...

Lokosima sada u goste stiže lider prvenstva. Lokomotiva je u aktualnoj sezoni bila prava nagazna mina za sve klubove koji se bore za naslov. Dinamu je 'otkinula' pet bodova (a mogla je i više), Hajduku četiri (a mogla je i više), Rijeci tri (a mogla je i više), a najbolje je za sada prošao Osijek koji je protiv Lokosa ispustio 'samo' dva boda. No, u prvoj ovosezonskoj utakmici protiv Bijelo-plavih, ujedno i u debiju Nevistića u plavo-bijelom dresu, Osijek je stigao do boda golom Mihreta Topčagića u 92. minuti utakmice, a na Gradskom vrtu do pobjede golom Mirlinda Dakua u 86. minuti. Kasnije je, u sudačkoj nadoknadi, Enis Čokaj dobio crveni karton, a Fiolić je u 96. zapečatio pobjedu Osijeka.

Luka Stanzl/PIXSELL Luka Stanzl/PIXSELL

Treći duel Lokomotive i Osijeka igra se u petak s početkom u 18 sati...

"Za Osijek svi pričaju da ne igra lijepo, a evo, prvi su na ljestvici i to zasluženo. Imaju specifičan način igre, odlična su i kompaktna s jako dobrim trenerom. Mi također igramo dobro i u sjajnom smo ritmu. Vjerujem da će gledatelji u petak vidjeti jako dobru i prije svega zanimljivu utakmicu".

Dojam je da ove sezone svi klubovi HNL-a imaju odlične golmane. Neki čak i više njih. Dosta se po medijima povlačila ta teza, suprotno o razmišljanjima da su proteklih godina vratari bili boljka većine hrvatskih klubova...

"Ne bih se složio da su klubovi prijašnjih sezona imali problema s golmanima, što se najbolje vidi po hrvatskoj reprezentaciji koja je uvijek imala kvalitetne golmane. No, mogu se složiti s tvrdnjom da ove sezone imamo zaista odlične vratare u svim klubovima 1.HNL, ne samo u vodećoj 'četvorki'. Mislim da je to pokazatelj koliko su škole golmana u Hrvatskoj kvalitetne i koliko su treneri koji u njima rade na vrhunskoj razini. Uvijek se nekako podcjenjuje kvaliteta trenera. Nadam se da će se to promijeniti".

Nevistić je prije više od godinu dana postao igračem Dinama. Prošlu polusezonu proveo je na posudbi u Rijeci i očekivalo se da će na ljeto preuzeti Dinamovu jedinicu. Livaković je bio spreman na inozemni transfer, no isti se izjalovio. Nevistić je prekvalitetan vratar da bi sjedio na klupi, a u razgovoru s njim naravno da nismo mogli izostaviti pitanje njegove budućnosti odnosno statusa u matičnom Dinamu?

“Budućnost je neizvjesna”, kratko odgovara Lokomotivina ‘jedinica’ uz blagi osmjeh i nastavlja: “Kada sam iz Rijeke dolazio u Dinamo naravno da mi je cilj bio biti prvi golman. Zbog toga sam i došao, a to mi je cilj i dalje. To bih najviše htio. No, u ovom trenutku ne mogu reći što će se dogoditi u budućnosti. To nitko ne može. Kakva je moja sudbina u Dinamu znat ćemo na ljeto. No, u ovom trenutku zaista ne razmišljam o tome. Fokusiran sam sadašnjost, razmišljam o Osijeku koji nam u petak stiže na Kranjčevićevu”, rekao je za kraj Nevistić.

 


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti