Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivan Katalinić: ”Bio mi je užitak igrati protiv njega, ali i njemu protiv Hajduka, no naš je najveći uspjeh francuska bronca”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.02.23. | 09:08

Kao trener Hajduka Šjor Kate je početkom devedesetih vodio bitke s Ćirom na terenu i preko medija

Ivan Katalinić vodio je s pokojnim Miroslavom Blaževićem bitke sredinom devedesetih kao trener Hajduka protiv tadašnje Croatije. Potom ga je Ćiro pozvao u stožer hravtske nogometne reprezentacije, zajedno su osvojili bronco 1998.

“Sad sam čuo tužnu vijest. Nijeme iznenadila, jer stalno je bio Ćiro u svom filmu, znao je i javno govorio da neće puno živjeti, kao da nas je pripremao za svoj odlazak”, kazao nam je Katalinić.

Najviše se Šjor Kate sjeća sezone 1994./95. kad je kao trener Majstora s mora osvojio dvostruku krunu. Punili su tadašnje novine svojim “psihološkim igricama”, a baš je Ćiro dao nadimak Kataliniću “Ivan Grozni”.

“Dinamo i Hajduk su se te sezone borili za oba trofeja, bio mi je užitak igrati protiv njega, ali i njemu protiv Hajduka, to jako dobro znam. A 1998. je naše sportsko rivalstvo završilo s broncom na Svjetskom prvenstvu, što je bio naš najveći uspjeh. Dan danas ga se sjećamo kao trenera svih trenera”.

Prisjetio se Katalinić i tih zajedničkih nezaboravnih dana s Coupe du Mondea, kad je upravo Šjor Kate, nekad vrhunski vratar, naš prvi koji je branio u Engleskoj (Southampton), prelomio da Dražen Ladić bude ‘jedinica’ Vatrenih.

“Suradnja je bila kakva i treba biti između glavnog i pomoćnog trenera. Ja sam bio trener golmana, a naš Ladić je bio najbolji vratar tog Mundijala, iako mu nisu dali tu nagradu”.

Čega se Katalinić najviše sjeća iz zajedničkih dana s Ćirom?

“Ta Francuska je bila kruna svega. Igralo se za novu državu, dolazio nam je na utakmice predsjednik Tuđman, susret s njim nakon što smo izbacili Njemačku, pa kako je sve to Ćiro vodio, tog se sad najviše prisjećam”, poručio je Šjor Kate, ili kako ga je Ćiro od milja zvao – Ivan Grozni.


Tagovi

Ivan KatalinićMiroslav BlaževićĆiro BlaževićVatreni

Ostale Vijesti