Istra u dodatnim kvalifikacijama, Lyopa i Mance rutinski pospremili teledirigirana asistencije

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.07.20. | 22:57

Dvije utakmice u HNL-u, dvije rutinske pobjede

Nakon početnog ispitivanja snaga prve dvije velike prilike vidjeli smo u 15. i 16. minuti. Prvo je Nydokit pucao iz jednog odbijanca poslije kornera, ali Čondrić izvrsno brani.

Minutu nakon toga iz slobodnog udarca zaprijetio je Bočkaj, ali njegov udarac je otišao tik uz desnu vratnicu.

Nakon toga utakmica se malo primirila, Osijek je i dalje bio dominantan, a novu veliku priliku vidjeli smo u 35. minuti kada Žaper tuče glavom nakon jednog kornera domaćeg sastava, ali duo Pavić – Čondrić zajedničkim snagama sprječava siguran pogodak domaćeg sastava.

Kada su već svi mislili da će se na predah otići s početnih 0:0, Osijek stiže do vodstva u četvrtoj minuti nadoknade vremena. Bočkaj je ubacio s lijeve strane, Lyopa je bio usamljen na drugoj vratnici i rutinski postiže pogodak za veliko slavlje osječke publike – 1:0

U nastavku je ponovno prvi zaprijetio domaćin ali udarac Ndyokita odlazi pored gola.

Istra je mogla do poravnanja u 57. minuti. Bosančić je ostao potpuno usamljen u domaćem 16-ercu, ali njegov udarac glavom nije bio precizan.

Domaćin je nastavio dominirati, a bolju igru okrunili su pogotkom u 82. minuti. Talys je ubacio s lijeve strane, Čondrić je jako loše reagirao, a Antonio Mance nema težak zadatak i mirno posprema loptu u mrežu – 2:0

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a to je značilo da će Istra u dodatne kvalifikacije za opstanak u 1.HNL, dok je Osijek sada na drugom mjestu iako valja spomenuti kako Lokomotiva, koja sada ima dva boda manje od Osijeka, svoju utakmicu ovog kola igra sutra kada u goste idu Slaven Belupu.

(foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

 


Tagovi

Dmytro LopaAntonio Mance

Ostale Vijesti