Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Istra 1961 želi otkupiti ugovor s Argentincem, a bit će još lijepih vijesti iz Pule

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 11:30

Saša Bjelanović slaže Gonzalu Garciji okosnicu momčadi za novu sezonu

Iako bi joj i peto značilo najbolji plasman u povijesti Hrvatske nogometne lige, momčad Istre 1961 ne odriče se borbe za četrvto mjesto koje bi u Pulu odvelo u Europu, kvalifikacije za Europsku ligu. U zadnjih pet kola Zeleno-žuti su ostvarili po poraz i pobjedu te tri remija, uoči subotnjeg sraza s Goricom zaostaju četiri boda za četvrtoplasiranim Osijekom, a do kraja prvenstva još se sastaju s Lokomotivom u Kranjčevićevoj te Slaven Belupom u Puli. Osvoje li svih devet bodova...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Paralelno sa završnicom sezone, koja će biti ocijenjena uspješnom bez obzira koji krajnji plasman momčad Gonzala Garcije zauzme, u uredima se slaže križaljka za slejdeću, jer ne smije se ponoviti lanjsko ljeto, kad se Istra 1961 krpala u hodu, pa startala s tri laka poraza, izgledala kao glavni kandidat za ispadanje... No, sportski direktor Saša Bjelanović pobirnuo se pronaći adekvatni igrački kadar, pročistio i stabilizirao svlačionicu, Garcia je radio svoj dio posla i Istra 1961 danas ima prepoznatljiv stil igre, nitko protiv nje ne može računati na lake boodve, a ove je sezone pobijedila i tri najjača hrvatska kluba, Dinamo, Hajduk, Rijeku i Osijek. Uostalom, dobar Bjelanovićev rad nagrađen je još u ožujku novim ugovorom, do 2026. godine.

Nedavno je procurila zasad još neslužbena informacija da se planira produžiti ugovor s iskusim Antom Ercegom (33), dogovarano je to dok je napadač bio u teškoj situaciji, pod suspenzijom, klub mu je želio pokazati kako stoji iza njega i ima ga u dugoročnim planovima, no trenutno nam se čak i važnijim čini vijest igraču veznog reda Puljana, metronomu na sredini terena, Argentincu Facundu Cáseresu, 21-godišnjaku koji igra jako zrelo za svoje godine. Bio je nekoliko puta u Germanijakovim momčadima kola, u 30 nastupa zabio je dva gola i četiri puta asistirao, odigrao i dvije kup-utakmice...

Prema pisanju Sportskih novosti te pouzdanim informacijama koje sami imamo, Istra 1961 je odlučila otkupiti Cáseresov ugovor od Velez Sarsfielda, koji ističe u ljeto 2024. godine. Dakako, najveće je pitanje cijena na koju će argentinski klub pristati. Inače, dečku je lijepo u Puli, Hrvatskoj općenito, klub ga treba, oduševio je i hrvatske stručne komentatore te novinare koji prate HNL i mogao bi Garcia ovaj put već na početku priprema znati okosnicu momčadi, jer kako saznajemo u završnoj fazi su i pregovori o novom ugovoru za Einara Galileu (28), lidera Zeleno-žutih kojeg navijači obožavaju.

Inače, spomenuti Galilea protiv Gorice zbog isključenja u Rijeci (dva žuta) nema pravo nastupa, a dodajmo da po dvije, prijeteće javne opomene imaju Hujber, Majkić, Marin, Maurić, Mlinar i pričuvni vratar Ćorić. (nl)



Tagovi

Istra 1961Saša BjelanovićFacundo CaseresAnte ErcegEinar GalileaHrvatska nogometna ligaGonzalo Garcia

Ostale Vijesti