REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Ističe mu ugovor na kraju sezone, a povezuju ga s Hajdukom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 12:48

Igrao je s Ferrom i Rubenom Diasom u mlađim kategorijama, bio je suigrač i jednom veznjaku bijelih

Iako još nije ni blizu takozvana sezona kiselih krastavaca, u portugalskim medijima pojavila se zanimljiva vijest. Počeli su s nagađanjem gdje bi na ljeto mogao završiti defenzivni veznjak trenutno sedme momčadi portugalskog prvenstva. João Gamboa je 25-godišnji veznjak kojem na kraju sezone ističe ugovor s Estorilom. Točnije, ako ne potpišu novi, Gamboa i Estoril se rastaju 30. lipnja ove godine.

Ranije su ga selili u Saudijsku Arabiju, a sad imaju novu poveznicu u splitskom Hajduku. Uporište priče moglo ležati u činjenici da je ovaj portugalski veznjak tijekom karijere bio suigrač dvojici trenutnih igrača Hajduka. Kako pišu, a radi se još uvijek o nagađanjima, Hajduk se uključio u utrku dovođenja ovog portugalskog veznjaka besplatno po isteku ugovora.

Prateći dosadašnji rad sportskog direktora Hajduka Mindaugasa Nikoličiusa uvjerili smo se da ništa nije nemoguće, ali i skoro svaki transfer se odvio pod velom tajnosti pa će vjerojatno tako biti i sa svakim idućim.

João Gamboa prve nogometne korake napravio je u školi nogometa Rio Avea, a onda preko Varzima stigao do Benficine škole. Tamo se imao priliku susresti s Hajdukovim stoperom na posudbi iz Benfice Ferrom koji je godinu mlađi, ali i Rubenom Diasom jednim od najboljih stopera današnjice. S ovim dvojcem zaigrao je u mladoj reprezentaciji, posljednji put za U-21 u porazu od BiH s 3:1. Za tu selekciju Portugala igrala su imena poput Diega Jote, Diasa, Ferra, João Félixa i drugih, a za BiH je gol u pobjedi postigao Dinamov ofenzivac Luka Menalo.

Jednu sezonu odigrao je i s Hajdukovim veznjak Josipom Vukovićem za Maritimo nakon čega je otišao u Chaves na posudbu.

Cijelu nogometnu karijeru proveo je u Portugalu, a seniorski nogomet igrao je za Bragu, Maritimo, Chaves i Estoril.


Tagovi

HajdukFerroMindaugas NikoličiusRuben DiasJoao FelixEstoril

Ostale Vijesti