REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Iscu Berlin nije bio suđen, a izgleda kako nije ni Liverpool

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.02.23. | 12:01

Zakotrljala se priča oko mogućeg dolaska na Goodison Park, ali…

Southampton, West Ham i naročito Everton su tri kluba koja su najviše razočarala u prvom dijelu sezone. Sveci su posljednjeg dana prijelaznog roka doveli dva pojačanja, dok su Čekićari, iako vjeruju da imaju dovoljno kvalitetnu momčad da se ne 'tresu' do posljednjeg kola za ostanak (trenutno su na 16. mjestu), prije 10-ak dana potpisali sjajnog, ali često ozlijeđenog, strijelca Dannyja Ingsa. Čelni ljudi Evertona, koji su stvarno ogroman novac potrošili proteklih godina, ovaj su siječanj, kad su im pojačanja neophodna budući da im premijerligaški status visi kako nije već dugi niz godina, naprosto prespavali!

Preciznije, ne samo da se u Evertonu nisu pojačali, već su se oslabjeli kad su za 45 milijuna eura prodali mladog i talentiranog Gordona Newcastleu. Frank Lampard, koji je sve samo ne glavni krivac trenutne klupske pozicije, je dobio otkaz, na njegovo mjesto je instaliran 'Mr.Burnley' Sean Dyche, ali iako on ima iskustva u borbi za ostanak, pred njim je nevjerojatno težak zadatak da momčad koju TM cijeni na više od 350 milijuna eura ostavi u Premier ligi.

Navijači Evertona na društvenim mrežama 'luduju' već mjesecima. Everton je trenutno pretposljednja momčad Premier lige (imaju isti broj bodova, 15, kao posljednji Southampton), ali kadar već dugo nije izgledao ovako slabašno. Svi ti milijuni, sva ta imena, a igra i rezultati… Jednom riječju – žalosni.

Baš poput navijača (te igre i rezultata) Evertona, žalosni su bili i navijači Union Berlina kad se u posljednji trenutak izjalovio dolazak Isca. Kao 'na volej' natrčali su im iz RB Leipziga kad su ih na društvenim mrežama upitali 'Isco?', na što su dobili odgovor 'tradicija?' čime su na neki način ispucali frustraciju kad je 99 posto siguran dolazak na kraju propao. Što se točno dogodilo, nemoguće je znati, ali Isco je, još neko vrijeme, ostao igrač bez angažmana.

Nedugo nakon što je postalo jasno kako Juranović i Isco neće postati novi suigrači, strani mediji su se raspisali kako je sada najrealnija opcija za nastavak karijere – Everton! Dan ili dva djelovalo je kao da bi do potpisa moglo doći, ali The Independent javlja kako od svega neće biti ništa.

Razlog? Dyche i ostatak društva nisu sigurno da je Isco na optimalnoj fizičkoj razini da može pomoći njihovoj momčadi. Dakle, rubrika dolasci ostat će prazna, jer prijelazni rok je zatvoren, potpisat se mogu samo slobodni igrači, a kad već Isco ne zadovoljava Big Seana, onda ga sigurno neće ni Dzyuba (napadač, 34), Segura (stoper, 26), Pozuelo (ofenzivni veznjak, 31), Šime Vrsaljko (desni bek, 31) ili Santiago Arias (desni bek, 31) koji su prema TM-u igrači s najvećom tržišnom vrijednošću bez kluba.

Isco, dakle, i dalje ne zna gdje će nastaviti karijeru. Sad se počelo špekulirati s MLS-om, navodno ga žele i na istočnoj (NYFC) i zapadnoj obali (LA Galaxy), ali on bi radije, ako može, ostao u Europi. Što će se dalje događati, nemoguće je predvidjeti, ali kad ga predzadnji klub Premier lige označi nedovoljno kvalitetnim (odnosno spremnim) za njih, onda je jasno kako opcija i nema na bacanje. Možda se odlazak 'preko bare' uskoro pokaže jedinim mogućim rješenjem…



Tagovi

IscoUnion BerlinEverton

Ostale Vijesti