Screenshot
Screenshot

Igrač Bodo/Glimta za Germanijak: "Nismo u karanteni, nikoga se ne bojimo. A trener nam nije pokazao snimku derbija"

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 16.08.22. | 07:25

Nino Žugelj bivši je igrač Maribora, koji je prije dva tjedna potpisao za norveškog prvaka. Javio se iz Boda nakon zadnjeg treninga uoči dvoboja s Modrima, otkrio da će se utakmica igrati na novoj umjetnoj travi, kako se momčad priprema za Dinamo te zašto ga nije iznenadilo da je Martin Baturina postao jedan od glavnih igrača Čačićeve momčadi

Slovenac Nino Žugelj (22) donedavno je bio igrač Maribora, prije dva tjedna došao je u Bodo/Glimt. Nema pravo nastupa za norveškog prvaka protiv Dinama, jer je već igrao za Maribor u kvalifikacijama Lige prvaka. Javio se iz Boda u ponedjeljak poslijepodne nakon zadnjeg treninga prije utakmice s Modrima, prenio dojmove iz Norveške.

"Sad dok pričamo, ovdje su 23 stupnja, pravi ljetni dan", započeo je Žugelj, otkrivši da u momčadi nema strogog režima prije Dinama.

"Nema ovdje karantene. Nikad pa ni prije ove utakmice. Jedino kad igramo u gostima pa putujemo, onda smo zajedno u hotelu, ali kad igramo kući, nema potrebe. Sad smo odradili trening, vidimo se na dan utakmice."

Bodo/Glimt je hit u Europi zadnjih godinu dana, norveški prvak igrao je u Konferencijskoj ligi, dvaput pobijedio Romu. Ali, kako objasniti tih 30 utakmica bez poraza na svom terenu, još od srpnja prošle godine. U čemu je tajna tog niza, kakav je to zrak u Bodu da gosti ne mogu do pobjede?

"Iskreno, prekratko sam ovdje, došao sam prije dva tjedna i ne mogu još objasniti neke stvari. Tako ni taj niz, nisam bio dio toga da bih mogao konkretno reći. Ali, domaća je publika prednost, atmosfera je poticajna, a imamo dobre igrače, dobra smo momčad. Kažem, i ja se još privikavam, hvatam konce, ali Bodo/Glimt je stvarno dobra momčad. Nekoliko je tu igrača koji mogu proći jedan na jedan, gajimo napadačku igru, sve je to razlog zašto je Bodo/Glimt u zadnje vrijeme napravio takav boom."

Neki će reći i da je ta umjetna trava velika prednost, da suparnicima treba dugo da se naviknu?

"Pa, svi smo mi s naših prostora naviknuli na prirodnu travu, iako ponekad treniramo i na umjetnoj. Međutim, ne mislim da je to takva razlika, meni su trebala dva ili tri treninga da se naviknem. U startu jest malo drugačije, no, ne mislim da je to neka drastična prednost. Sad smo i promijenili podlogu, za ovu utakmicu stavili su novu umjetnu travu."

Kako se Bodo/Glimt priprema za Dinamo?

"Kao i za svaku drugu utakmicu, nema tu puno razlike. Danas nam je trener malo pokazao kako Dinamo igra, imali smo analizu, ali, ne pričamo puno o Dinamu. Kao ni o drugim suparnicima. Mi gledamo sebe, imamo svoj stil igre i više pričamo o tome kako mi trebamo igrati, nego o protivniku. S obzirom da dolazim i Slovenije i znam više od Dinamu nekog neki drugi, pitao me trener neke stvari, ali, sve skupa, ne puno. Bodo/Glimt je napravio odlične rezultate u Europi zadnjih godina, a recept je uvijek isti, tako se niti sad to nije mijenjalo."

Jesu li igrači i treneri možda gledali derbi Dinama i Hajduka?

"Ne, to nam nisu pokazali. Ja sam gledao derbi, jer me zanimalo, vjerujem da su i treneri pogledali tu utakmicu, ali nama je nisu predočili."

Kako u Norveškoj, generalno, gledaju na Dinamo?

"Znaju ovdje tko je Dinamo, da se radi o odličnoj europskoj momčadi, s odličnim igračima i rezultatima u Europi, klub koji igra Ligu prvaka i Europsku ligu. Ali, daleko od toga da se Dinama netko boji, kao što se nisu bojali niti jedne druge momčadi. Dinamo dočekujemo kao i sve prethodne protivnike."

Neki je dan Bodo/Glimt kupio Danca Alberta Grönbaeka za rekordan iznos od tri milijuna eura.

"Odradio je s nama zadnja dva treninga, ne znam hoće li igrati protiv Dinama, stvarno ne znam."

Kako on vidi Dinamo, koliko poznaje Modre?

"Jako dobro ih znam. Evo, sad sam gledao derbi, vidio Martina Baturinu, ali on za mene nije iznenađenje. Igrao sam u Mariboru s njegovim bratom Rokom, svaki put kad smo gledali Dinamove utakmice on je ponosno rekao: 'Igra moj brat, moram ga gledati.' Onda sam često i ja s njim gledao, vidio sam o kakvom se talentu radi. Tako da me, kažem, nije iznenadilo što je sad postao jedan od glavnih igrača Dinama. I on i Roko su odlični igrači. A, naravno, Oršića, Petkovića, Livakovića, Ivanušeca... svi znaju, to su sve reprezentativci, kvalitetni pojedinci. To je Dinamova snaga, no, Bodo/Glimt se sigurno neće predati ili se uplašiti te Dinamove snage."

Kakva je atmosfera u gradu, osjeća li se u Bodu euforija, iščekivanje velike utakmice?

"Ne bih rekao da je neka euforija. Stadion će biti pun, atmosfera sigurno ugodna i domaćinska, ali nisam primijetio da je to ona euforija, kao kod nas, kad se igraju velike utakmice. Koliko vidim, nema niti nekog posebnog pritiska na momčadi, plasman u Ligu prvaka nije imperati, nešto što se mora napraviti pod svaku cijenu. Jednostavno, igramo dobro, pobjeđujemo, jedan mali klub u europskim okvirima napravio je već dosad velike stvari, idemo korak po korak. Želimo protiv Dinama pobjedu, dobar rezultat za uzvrat u Maksimiru."

Tvorac ove momčadi i uspjeha je Kjetil Knutsen, koji je već četiri godine na klupi Bodo/Glimta. Kako je uspio, po čemu se razlikuje od ostalih trenera?

"Ne znam što bih vam rekao, osim da o njemu sve govore rezultati. Napraviti takav napredak u nekoliko godina, dovesti mali klub na prag Lige prvaka, moraš biti kvalitetan trener. Meni je tu u Norveškoj sve još novo, još se upoznajem s igračima i trenerom, ali na svakom se treningu vidi da se radi o sjajnom stručnjaku."

Znači, Žugelj će ovu utakmicu gledati s tribine?

"Nažalost, ne mogu pomoći suigračima i zaigrati protiv Dinama, ali očekujem odličnu utakmicu, zanimljivu. I naravno, našu pobjedu, Dinamo je vrhunska momčad, ali Bodo/Glimt je pokazao da se može nositi s boljima od sebe", zaključio je Žugelj telefonski intervju za Germanijak..

Liga prvaka, doigravanje

Utorak, 16. kolovoza

Bodø/Glimt – Dinamo      21.00

Glasgow Rangers – PSV Eindhoven     21.00

Kopenhagen – Trabzonspor      21.00

* uzvrati su u srijedu 24. kolovoza

Srijeda, 17. kolovoza:

Qarabaq - Viktoria Plzen 18.45

Dinamo Kijev – Benfica   21.00

Maccabi Haifa - Crvena zvezda 21.00

* uzvrati su u utorak 23. kolovoza

** Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Bodo/GlimtDinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti