Liam McBurney/PRESS ASSOCIATION
Liam McBurney/PRESS ASSOCIATION

Norvežani uoči Dinama poručili: "Autsajderi smo, ali ovo je povijesna utakmica i nemamo pritisak, spremni smo za pobjedu"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 17:08

Trener Bodo/Glimta Knutsen priznao je da još ne razmišlja o uzvratu u ludoj maksimirskoj atmosferi, da dobro poznaje i cijeni Dinamo, ali ima momčad koja može ostvariti rezultat za pamćenje

Optimizam vlada u redovima Bodo/Glimta, ne skrivaju to neposredni akteri ni u javnom obraćanju. Trener Kjetil Knutsen, tvorac ove momčad, iako respektira Dinamo, vjeruje da njegova momčad može u dvije utakmice proći u Ligu prvaka.

"Dobro poznajem Dinamo. To je momčad s velikim europskim iskustvom i vrhunskim rezultatima u Hrvatskoj i Europi. Oni su pragmatnična momčad, koja će sigurno sutra igrati na rezultat, jer zna tako igrati", kazao je Knutsen te dodao da to njegovu momčad neće sputati:

"Igramo povijesnu utakmicu i imamo veliku priliku, koju želimo iskoristiti. Moramo biti svoji, igrati kako znamo, osloboditi se nekog pritiska, ali opet, ne biti tako naivni da ne obratimo pažnju i na suparnika. Imamo na raspolaganju kompletan sastav i skupinu igrača koja je u dobroj formi. Imamo udarnih 11 koji su dosad dosta igrali zajedno i mislim da postoje svi preduvjeti da sutra napravimo dobar rezultat."

Norveški novinari pitali su Knutsena pribojava li se uzvratne utakmice i 'ludih Dinamovih navijača', hoće li za tu utakmicu trebati igrače posebno pripremiti?

"Sad prvo igramo kući, oni su ti koji se moraju pripremiti. Mislim da se ne moramo sad toliko pripremati za tu utakmicu, a mogu vam reći da sam bio jednom na njihovom stadionu, kad sam za Brann 2008. skautirao Dinamo. Tada mi je bilo drago što sam bio u VIP loži, jer su navijači bili ludi. No, nismo sad trošili riječi na to, možda ćemo o tome više pričati prije uzvrata. Osjetili smo već takvo okruženje kod Legije i Celtica, protiv Rome je bilo posebno, ali sad igramo prvu utakmicu pred svojom, fantastičnom publikom."

Uz trenera je na presici bio i igrač Ulrik Saltnes, koji je rekao kako ova prva utakmica ne mora ništa odlučiti.

"Rezultat iz prvog susreta ne mora biti presudan, čekaju nas dvije utakmice, proći će onaj tko bude bolji ukupno. Možemo prvu izgubiti pa tamo pobijediti i obratno. Nedvojbeno, Dinamovi rezultati i tradicija stavljaju nas u ulogu autsajdera, ali, već smo odigrali dosta ovakvih utakmica i spremni smo za pobjedu. Imamo lijepu priliku za Ligu prvaka, a nemamo veliki pritisak", kazao je Saltnes.

Liga prvaka, doigravanje

Utorak, 16. kolovoza

Bodø/Glimt – Dinamo      21.00

Glasgow Rangers – PSV Eindhoven     21.00

Kopenhagen – Trabzonspor      21.00

* uzvrati su u srijedu 24. kolovoza

Srijeda, 17. kolovoza:

Qarabaq - Viktoria Plzen 18.45

Dinamo Kijev – Benfica   21.00

Maccabi Haifa - Crvena zvezda 21.00

* uzvrati su u utorak 23. kolovoza

**Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Bodo/GlimtDinamo ZagrebLiga prvakakonferencija za novinare

Ostale Vijesti