Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Čačić: "Podloga nam nije alibi, naše iskustvo je prednost", Ristovski: "Ova momčad zaslužuje Ligu prvaka!"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 20:03

Plavi sutra igraju prvu utakmicu doigravanja za grupnu fazu Lige prvaka protiv Bodo/Glimta, a tekstualni prijenos iste moći ćete pratiti na Germanijaku.

Pred medijima su se u Norveškoj dan prije utakmice s Bodo/Glimtom pojavili trener Ante Čačić i Stefan Ristovski. I, očekivano, isijavali optimizmom.

"Igramo kao gosti protiv momčadi koja je vrijedna respekta i koja će napraviti sve za pozitivan rezultat. Ali i mi želimo napraviti čvrsti korak prema Ligi prvaka. Optimist sam, jer je momčad pokazala u zadnje dvije utakmice da se veliki broj igrača približava vrhuncu forme i vjerujem u dobar rezultat", rekao je Čačić, koji nije htio previše kukati zbog terena s umjetnom travom, koja bi u kombinaciji s kišom koja se najavljuje, mogao biti velika prednost domaćinima.

"Domaćin možda jest u prednosti, ali odradit ćemo trening i nadam se da će se igrači upoznati s podlogom. No, ne bih želio davati nikakve alibije. Dovoljno smo tehnički kvalitetni da budemo dobri i na umjetnoj travi."

Što je veći adut, Bodova glad za prvim ulaskom u Ligu prvaka ili Dinamovo iskustvo u toj borbi za ulazak u skupine?

"Očekujemo da će suparnik imati veliki poriv da uđe u Ligu prvaka, jer mu je prvi put, a ja Bood/Glimtu želim da u tome uspije drugi put. Mi imamo iskustvo i mislim da je to ipak izvjesna prednost u ovoj utakmici."

Što Čačić može posebno istaknuti u igri Norvežana?

"Gledali smo njihove posebne susrete, najjača kvaliteta je momčad, svi sudjeluju u napadu, puno je igrača u završnici, zato i jesu jako opasni i efikasni. Ne bih želio isticati nijednog njihovog igrača niti govoriti na koji ih način možemo limitirati i dovesti sebe u prednost."

Njihov trener Knutsen kazao je da su oni spremni i da idu na pobjedu u ovoj utakmici?

"Apsolutno podržavam kolegu da vjeruje kako će napraviti pozitivan rezultat, to je sport i jedino normalno razmišljanje", zaključio je Čačić, dok je Ristovski uglavnom potvrdio njegove riječi.

"Čeka nas važna utakmica za koju znamo što nam nosi. Smatram da ova naša momčad zaslužuje grupnu fazu, imamo visoke ciljeve, a s našom kvalitetom uvjeren sam da ćemo uspjeti. Što se tiče umjetne trave, nije da nisam igrao na toj podlozi. Profesionalci smo, moramo se prilagoditi, došli smo po cilj i želimo ga ostvariti. e bih ni ja tražio previše alibija." (T.N.)

Liga prvaka, doigravanje

Utorak, 16. kolovoza

Bodø/Glimt – Dinamo      21.00

Glasgow Rangers – PSV Eindhoven     21.00

Kopenhagen – Trabzonspor      21.00

* uzvrati su u srijedu 24. kolovoza

Srijeda, 17. kolovoza:

Qarabaq - Viktoria Plzen 18.45

Dinamo Kijev – Benfica   21.00

Maccabi Haifa - Crvena zvezda 21.00

* uzvrati su u utorak 23. kolovoza

**Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Ante ČačićDinamo ZagrebGNK DinamoStefan RistovskiLiga prvaka

Ostale Vijesti