Idemo Hrvatska! Počinje odlučujuća borba za Rusiju!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.10.17. | 08:01

Hrvatsku večeras očekuje prva od dvije ključne utakmice odluke.

U Rijeci večeras počinje odlučujuća borba hrvatskih nogometaša za plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Rusiji. Izabranicima Ante Čačića preostalo je odraditi još dva susreta kvalifikacija, a prvi ispit imaju protiv Finske na Rujevici. Nema dileme, tri boda su imperativ. Hrvatska je vodeća reprezentacija u skupini I sa 16 bodova, koliko ima i drugoplasirani Island i plasman na svjetsku smotru isključivo je u našim rukama ali nemamo pravo na kiks.

> Hrvatska - Finska, Germania tečajevi: 1 (1,20), X (8,00), 2 (25,0)

Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica i tri boda su ključna za naše ciljeve. Igramo protiv čvrste obrambene momčadi, koja kada gubi, to bude tijesno, a treba naglasiti da je došla do pobjede u zadnje dvije utakmice. U pozitivnom su tonusu, ali presudno će biti kakvi ćemo mi biti“, kazao je u najavi okršaja protiv Finske Čačić.

Svjesni su kaže, težine utakmice.

Ovo okupljanje će riješiti pitanje odlaska na Svjetsko prvenstvo, na kojem nam je mjesto. Igrači su mobilizirani, svjesni trenutka i najviše će se nas pitati“.

Istaknuo je kako im odgovara što se igra na Rujevici.

Odgovarat će nam teren zbog guste formacije gostiju. Oni će čekati našu pogrešku i mi moramo biti koncentrirani, agresivni i dovoljno raspoloženi te sa brzim protokom lopte našu kvalitetu pretvoriti u realizaciju“.

Cilj se zna.

Idemo po pobjedu. Finska je prvi korak i trebamo je apsolvirati na najbolji mogući način“.

Čačić je uoči ključnih dvoboja kvalifikacija imao velikih problema s ozljedama. Nema mu Vedrana Ćorluke, Dejana Lovrena, Matea Kovačića, Nikole Kalinića, Marka Pjace, Tina Jedvaja i Borne Barišića ali nema opravdanja, Hrvatska mora do pobjede, kako bi ostala na vrhu skupine uoči posljednjeg okršaja, s Ukrajinom u Kijevu. Poručio je to i kapetan reprezentacije Luka Modrić.

Znamo što moram napraviti želimo li otići na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da ćemo u obje utakmice biti u pravom izdanju. Odigrat ćemo muški i borbeno i vjerujem u najbolji mogući ishod. Morat ćemo biti koncentriraniji i bolje igrati. Imamo kvalitetu, ali to ništa ne znači ako to ne pokažemo na terenu. Očekuje nas teška utakmica ali moramo biti prava Hrvatska sa početka kvalifikacija“, istaknuo je Modrić, koji će večeras ući u ugledno društvo igrača sa 100 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Za mene je ovo vrlo emotivan tjedan. Nisam očekivao da ću doći do tog broja, bio mi je san samo  nastupiti za reprezentaciju. Čast je i nadam se da ćemo tjedan zaključiti na najbolji mogući način“.

Finska je bez šansi za plasman na Svjetsko prvenstvo, ali motivacije za dobar nastup im neće nedostajati.

Velika je prilika za nas što igramo protiv tako velike reprezentacije i možemo se pokazati u dobrom svjetlu. Bit će teško za nas ali imamo svoje ambicije. Mi nemamo pritisak, dok je Hrvatskoj drugačije. Znamo koliko im znači ova utakmica“, istaknuo je finski izbornik Markku Kanerva.

Hoće li uspjeti poremetiti planove 'Vatrenima', vidjet ćemo od 20:45. Tečaj u Germania Sport kladionici na pobjedu Hrvatske je 1,20, a kladiti se možete OVDJE.

(Foto: Action Images)


Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godineKvalifikacije za Svjetsko prvenstvoHrvatska nogometna reprezentacijaHrvatski nogometni savez

Ostale Vijesti