Reuters
Reuters

Idealnih 11 zimskog prijelaznog roka: Ne biste vjerovali, Chelsea ima skoro pola momčadi... (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.02.23. | 10:14

Nakon završenog zimskog prijelaznog roka, malo smo se 'poigrali' s imenima i složili idealnu momčad jučer završenog prijelaznog roka. Pridodali smo joj i (prilično ofenzivnu) "klupu za pričuve"...

Iza nas je još jedan prijelazni rok u kojem je nekoliko klubova vrlo dobro poslovalo. Recimo Arsenal je za samo 12 milijuna eura doveo jednog od najvećih kandidata za Zlatnu loptu 2021., aktualnog prvaka Europe Jorginha, a za 24 milijuna eura stigao je odlični belgijski ofenzivac Leandro Trossard.

Tottenham je, pak, za još uvijek nepoznati iznos doveo Pedra Porra iz Sportinga, te na posudbu uz opciju kupnje Arnauta Danjumu iz Villarreala. Southampton je, pak, osim Mislava Oršića i Carlosa Alcaraza, u svoje redove doveo Kamaldeena Sulemanu iz Rennesa za 25 milijuna eura i Paula Onuachua iz Genka za 18 milijuna eura.

Manchester United je doveo Wouta Weghorsta i Marcela Sabitzera, zanimljivi su transferi Joaoa Cancela iz Manchester City u Bayern (posudba), a glasno je dojeknuo i prelazak Codyja Gakpa iz PSV-a u Liverpool za 42 milijuna.

Jedan od najaktivnijih klubova i na ovom prijelaznom roku bio je Nottingham Forest koji je ove sezone doveo nevjerojatnih 29 igrača, od čega šest ove zime (Keilor Navas, Chris Wood, Jonjo Shelvey, Gustavo Scarpa, Felipe i Danilo).

Kao što možete primijetiti, engleski klubovi su 'pomeli' i ovaj prijelazni rok, a od neengleskih klubova najbolje je trgovao Bayern München koji je na posudbu doveo Joaoa Cancela, te donedavnog vratara Borussije Mönchengladbach Yanna Sommera.

Međutim, apsolutni kralj ovog prijelaznog roka je, dakako, londonski Chelsea. Kada pogledamo potrošeni iznos, Chelsea je ove zime imao dva najskuplja transfera (Enzo Fernandez za 121 milijun i Mihajlo Mudrik za 70), te pet od 10 najvrijednijih – 21-godišnji stope Benoit Badiashile koji je stigao iz Monaca je na petom mjestu (38 milijuna), ofenzivac Noni Madueke koji je stigao iz PSV-a na šestom (35 milijuna), a Malo Gusto, 19 godišnji bek koji je doveden, pa poslan na posudbu natrag u Lyon na osmom mjestu (30 milijuna).

Ako gledamo samo vrijednost igrača, u top pet transfera ugurao se i Joao Felix koji je u London stigao na posudbu do kraja sezone za 11 milijuna eura uz pravo otklupa ugovroa...

Sve u svemu odlučili smo se malo poigrati s imenima i složiti našu idealnu postavu zimskog prijelaznog roka 2023.

Klupa: Keylor Navas (Nottingham Forrest), Weston McKennie (Leeds) Danilo (Nottingham Forrest), Anthony Gordon (Newcatsle), Noni Madueke (Chelsea), Arnaut Danjuma (Toottenham), Vitinha (Marseille), Memphis Depay (Atletico Madrid).


Tagovi

Zimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2023.Germanijak transferitransfertransfer blogtransferi uživoTransfermarkt

Ostale Vijesti