REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Iako će ga utržiti samo za 500 tisuća eura, u Milanu zbrajaju milijune zbog prodaje Rebića

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 15:58

Odlazak Rebića ostavit će na računu Rossonera desetak milijuna eura više.

Nakon nekoliko tjedana pregovora i potrage za novim poslodavcem, sada je sigurno – Ante Rebić postat će novi igrač Beşiktaşa. Turski velikan bio je najkonkretniji i za relativno malenu odštetu svoje će redove pojačati iskusnim Hrvatom, a u cijelom poslu itekakvu računicu imaju i Rossoneri.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako navodi talijanski Calciomercato, Beşiktaş će Milanu platiti samo 500 tisuća eura odštete, koja bi s bonusima mogla narasti na dva milijuna eura. Kada uzmemo u obzir kakvi se iznosi vrte u svijetu transfera posljednjih godina, Turci će Rebića doslovce dobiti za sitniš.

Zadovoljno rukama trljaju i u talijanskoj prijestolnici mode. Ne, naravno, zbog simbolične odštete, već zbog činjenice da su Rebiću preostale gotovo pa dvije pune godine ugovora. A za standarde koji vladaju na San Siru, njegove usluge nisu baš jeftine, dapače, među bolje je plaćenim Rossonerima. Konkretno, bivši hrvatski reprezentativac u Milanu ima 4.6 milijuna eura bruto po sezoni, što u konačnici daje uštedu od oko devet milijuna eura za igrača na kojeg Stefano Pioli ne računa. Kada tome dodamo početnih 500 tisuća eura, uz pretpostavku da će Rebić taj iznos pojačati ponekim bonusom, cijeli posao će u blagajni Milana ostaviti desetak milijuna eura.

Posao će se, dakle, zaključiti na obostrano zadovoljstvo, a Rebić će Milan napustiti nakon četiri sezone u kojima je upisao 29 golova i 17 asistencija. Najbolja sezona bila mu je 2020/21, kada je s 11 golova bio treći strijelac Milana u toj sezoni iza Zlatana Ibrahimovića i Francka Kessieja.

Spomenimo i da bi Rebić u Beşiktaşu mogao uskoro dočekati poznato mu lice sa San Sira. Calciomercato također piše kako je istanbulski klub zainteresiran za dovođenje Juniora Messiasa, koji je označen kao prioritet čim se dovrši dovođenje Hrvata. Messiasu ugovor s Rossonerima traje još godinu dana, stoga žele barem uštedjeti na njegovoj plaći, ako ne i zaraditi ponešto na transferu. Beşiktaş zasad nudi posudbu, dok uprava polufinaliste Lige prvaka traži isključivo prodaju. Čim osvane službena potvrda za transfer Rebića, možemo očekivati nove sastanke dvaju uprava kako bi se približile uspješnom dovršetku još jednog transfera.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ante RebićMilanBesiktasLjetni prijelazni rok 2023nogometni transferitransferi uživotransferi

Ostale Vijesti