Rodion Gačanin Facebook
Rodion Gačanin Facebook

Hrvatski strateg dobio otkaz u Kuvajtu iako je njegova momčad vodeća u prvenstvu!?

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 03.11.22. | 11:22

Riječaninu su presudila, pazite sada, tri vezana remija. Dakle, Damir Čanadi ne treba slati molbu za posao...

Svima je znano da se na Bliskom istoku drugačije gleda na nogomet i sport općenito. Nešto što se radi dugoročno je unaprijed predodređeno za neuspjeh, šeici gotovo pa uvijek traže instant uspjeh. Ali, i kad istog ostvarite, tada se stvari dodatno kompliciraju. Potom kreće 'guranje' svojih igrača, potenciranje 'ne nogometnih' stvari, manipuliranje, spletkarenje… Ne čudi da na reprezentativnom nivou nisu napravili nijedan ozbiljan rezultat. I neće tako brzo.

Kad netko kaže 'Kuvajt', nogomet nije sigurno nešto na što će većina prvo pomisliti. Deve, nafta i bogatstvo. Ne nužno tim redom. No, i tamo se igra nogomet. U Premier ligi je 10 klubova, Al-Arabi, Qadsia i Al-Nasr se smatraju 'velikanima', ali ipak je najveći klub Kuwait kojeg je donedavno vodio riječki strateg Rodion Gačanin.

Gotovo cijelu svoju trenersku karijeru Gačanin je proveo na Bliskom istoku, naučio je da je u tom dijelu svijeta sve moguće pa tako nije iznenađen činjenicom da je dobio otkaz iako je njegova momčad – vodeća na prvenstvenom poretku!?

Kuwait je vezao tri remija, a vlasnicima kluba to je bilo dovoljno da nekadašnjem izborniku Kuvajta radi toga otkaže suradnju.

Da bi stvar bila još bizarnija, Gačanin je s Kuwaitom osvojio tri naslova prvaka, njegova se 'vrednuje', ali pravila u tom svijetu pišu samo oni s najvećim bankovnim računima. Ovo je bio njegov treći mandat na klupi spomenutog kluba, a nikoga ne bi iznenadilo da bude i posljednji… (I.A.S.)


Tagovi

Rodion GačaninKuvajt

Ostale Vijesti