Darren Flertcher/News Syndication/PIXSELL
Darren Flertcher/News Syndication/PIXSELL

Hrvatski napadač na pragu transfera u poljskog velikana, odšteta između 250 i 300 tisuća eura

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 22.07.21. | 08:00

U Poljskoj je već dvije i pol godine, u 1. HNL nema nijedan nastup, a za njegovim uslugama zainteresiran je bio i Pogon

Hrvatski napadač Marko Roginić uskoro bi mogao postati novi član poljskog velikana Wisle Krakow.

25-godišnji Bjelovarac u Poljsku je stigao u siječnju 2019. godine iz slovenske Nafte 1903, a prošle je sezone za Podbeskidzie Bielsko-Bialu u Ekstraklasi skupio 22 nastupa, dva pogotka i tri asistencije.

Roginić nije osjetio čari Prve ili Druge HNL, ali je zato u sezoni 17/18. u dresu Nafte bio najbolji strijelac Druge slovenske lige.

Budući da je Roginić ugovorno vezan za svoj sadašnji klub do ljeta 2022. godine, za njega bi trebala biti plaćena odšteta, a poljski mediji navode kako njegov klub od Wisle potražuje između 250 i 300 tisuća eura.

Zanimljivo, nije Wilsla jedini poljski prvoligaš koji u svojim redovima želi Roginića. Prije nekoliko mjeseci pojavila se priča kako ga prate skauti Pogona, a on je trebao biti zamjena za Luku Zahoviča. No, kako je Zahovič ostao u Pogonu, tako u klubu nisu morali dovoditi Roginića, a sve to bi mogla iskoristiti Wisla koja se malo po malo oporavlja od velikih financijskih problema u kojima su bili posljednjih nekoliko sezona.

Wisla je ovog ljeta dovela i Jana Klimenta iz Slovacka pa je tako jasnije kako su klupske ambicije za nadolazeću sezonu poprilično velike.

Istaknimo za kraj kako je Roginić ušao u posljednju godinu ugovora pa je tako ovo posljednja prilika za Podbeskidzie da na njemu nešto zarade.


Tagovi

Marko RoginićEkstraklasaWisla KrakowtransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti