REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Hrvati smjenjuju Nijemce: Nakon poraza od Jovićevića otkaz dobio i trener RB Leipziga

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.09.22. | 12:25

Presudio mu je 1:4 poraz od Šahtara.

Nakon poraza od Dinama, Thomas Tuchel sporazumno je smijenjen s mjesta trenera Chelseaja. Nakon 1:4 poraza od Šahtara, kojeg vodi bivši Dinamov trener Igor Jovićević, otkaz je dobio trener RB Leipziga Domenico Tedesco, talijanski Nijemac (Tedesco na talijanskom znači 'Nijemac').

Tedesco je preuzeo Leipzig krajem 2021., klubu je donio prvi nacionalni trofej u povijesti, njemački Kup, a s Bikovima je igrao i polufinale Europske lige. U 38 utakmica na klupi Leipziga zabilježio je 21 pobjedu, osam remija i devet poraza. Posebno su bila bolna posljednja dva, 0:4 od Eintrachta u prvenstvu i 1:4 od Šahtara u Ligi prvaka.

 "Nakon osrednjeg starta u Bundesligi i te poraza u posljednjim utakmicama od Eintrachta i Šahtara, vjerujemo da je promjena stručnog stožera pravi potez kako bi se stvari brzo promijenile", priopćio je izvršni direktor Leipziga Oliver Mintzlaff.

Tedesco ostavlja Leipzig na 11. mjestu u Bundesligi. Osim Tedesca, članovi stručnog stožera kluba više nisu Andreas Hinkel and Max Urwantschky 

Vodstvo Leipziga je najavilo da će vrlo brzo objaviti ime novog trenera, a favorit za preuzimanje te funkcije je Marco Rose, kojeg je Borussia Dortmund otpustila na koncu prošle sezone.

Liga prvaka

Utorak, 6. rujna

Skupina F

RB Leipzig – Šahtar 1:4

Celtic – Real Madrid 0:3



Tagovi

RB LeipzigDomenico TedescoŠahtarIgor JovićevićLiga prvaka

Ostale Vijesti