REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Highway Tuchel: Nijemac više nije trener Chelseaja, tri trenera u najužem krugu favorita

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.09.22. | 11:14

Šokatne vijesti iz Londona nakon poraza u 'plavom paklu'

Nakon poraza u prvom kolu Lige prvaka od Dinama na Maksimiru, Chelsea je sprorazumno raskinuo ugovor s Thomasom Tuchelom, njemačkim trenerom koji je Chelseaju 2021. donio drugi naslov prvaka Europe.

"Thomas će zauvijek imati mjesto u našoj povijesti nakon što je osvojio Ligu prvaka, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo", stoji u obavijesti na službenoj stranici Chelseaja.

Tuchelu je utakmica na Maksimiru bila 100. i posljednja na klupi Chelsea.

Klupu Chelseaja privremeno će preuzeti Tuchelov stručni stožer prije nego vodstvo Bluesa objavi ime novog trenera.

"Neće biti novih informacija o treneru sve dok ne objavimo ime novog šefa stručnog stožera", objavili su Bluesi na svojoj službenoj stranici.

Tuchel je u 100 utakmica na klupi Chelseaja upisao 63 pobjede 19 remija i 18 poraza. S Bluesima je osvojio tri međunarodna trofeja, a dobio je i nagradu za najboljeg trenera svijeta u sezoni 2021/22.

"Jako sam ljut zbog igre i rezultata, nismo bili dobri kao momčad, zato smo i izgubili. Rekao bih da nam je nedostajalo intenziteta i ustrajnosti da dođemo do pozitivnog rezultata. Na ovakvoj razini ne možeš pobijediti s ovakvim pristupom. Nismo na razini na kojoj bi trebali biti. Ne krivim nikoga, samo govorim da nismo bili dobri. Dinamo me nije iznenadio. Jednostavno nismo dobro ušli u utakmicu, nismo dovoljno 'osjetili krvi'. Primili smo gol iz kontre u kojoj su igrala dva igrača. Iznenađen sam s ovako lošom partijom danas. Nisam očekivao ovakav rezultat. Ne bih nikoga krivio. Mi smo momčad. Osobno nisam podcijenio Dinamo. Ako su ga moji igrači podcijenili, onda imamo veliki problem", rekao je Tuchel sinoć na svojoj posljednjoj konferenciji za medije.

Osim što je Tuchel dobio otkaz nakon 100. utakmice, dobio ga je na 100. dan od kada je nova uprava, na čelu s Toddom Boehlyjem, preuzela klub od Romana Abramoviča.

Kao najveći favoriti za novog trenera Bluesa nameću se Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino te menadžer Brightona Graham Potter.


Tagovi

Thomas TuchelChelsea

Ostale Vijesti