Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Hoxha je još po dolasku u Slaven poručio: "Ne zanima me novac, želim u Dinamo!" Brekalu 600 tisuća eura za pola godine?

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 09.01.24. | 14:50

Krilni napadač Slavena utorak provodi na liječničkim pregledima, Jakirović ga očekuje u Rovinju najkasnije u srijedu. Dinamo je za njega platio milijun eura, ali se i odrekao neki potencijalnih bonusa

Dok ovo pišemo, oko 14 sati u utorak, Arber Hoxha još se nalazi na liječničkim pregledima u Zagrebu. Novi Dinamov igrač, ovisno o završetku pregleda i potpisa ugovora, naravno, ako sve prođe dobro, doći će u Rovinj najkasnije u srijedu prijepodne. Moguće je i da će već večeras biti u Dinamovu hotelu. Istovremeno, dok je Hoxha testirao zdravlje i spremu, u Firenci se vodio još jedan krug razgovora između Josipa Brekala i Fiorentine oko njegova dolaska u Maksimir.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Znamo već da Fiorentina ne gleda bagonaklono prema Dinamovim uvjetima, talijanski klub ne želi da ga Brekalov dolazak u Zagreb išta košta, imaju Talijani i neke svoje ideje. Ali, Brekalo je čvrst u želji da se vrati u Dinamo, rekao je to u razgovoru svima u klubu pa i treneru Sergeju Jakiroviću. Prema nekim našim informacijama, Dinamo i Brekalo sve su dogovorili, Modri su mu navodno spremni platiti oko 600 tisuća eura za tih pola godine u Maksimiru, što je visoka svota! Ako je točno da u Fiorentini na godišnjoj razini zarađuje oko 1,8 milijuna eura, ispada da je Brekalo pristao na oko 30 posto manju plaću. Također, Dinamo želi imati opciju otkupa ugovora Brekala na kraju sezone, a vidjet ćemo kako će se čitava priča rasplesti. Možda već tijekom utorka.

U svakom slučaju, dođe li Brekalo, bit će prva opcija na lijevom krilu, jer, Sergej Jakirović očekuje da će Brekalo za HNL biti prevaga, igrač koji donosi razliku, golove i asistencije. Zašto ne i dvoznamenkasti broj golova u polusezoni? No, to ne znači da bi njegovim dolaskom Arber Hoxha pao potpuno u drugi plan. Dapače, otprije znamo da Jakirović ima vrlo visoko mišljenje o Hoxhi, vjeruje da igrač takvog profila može biti dodana vrijednost u Dinamu, gdje su mu i kvalitetniji suigrači. Nije nemoguće da će Brekalo i Hoxha igrati zajedno, jedan na desnoj, drugi na lijevoj strani. Naravno, na desnoj strani ordinira odlični Kaneko, tu je još i Špikić i, dođe li Brekalo, konkurencija na krilima bit će odlična. Upravo onakva kakvu je želio Jakirović. Tada bi Gabriel Vidović više konkurirao za poziciju u sredini, uz Baturinu ili kao konkurent njemu. Također, prema sadašnjem raspoloženju, dođe li Brekalo Dinamo bi time zaključio prijelazni rok! Doduše, ostaje mogućnost dolaska desnog beka, spominje se Jusuf Gazibegović iz Sturma, međutim, kao što je neki dan kazao Jakirović, to dolazi u obzir samo ako ode Moharrami. Inače, kad spominjemo Gazibegovića, cijena je do 15. siječnja fiksna, 1,7 milijuna eura, nakon toga će biti stvar pregovora. Ali, o tom potom. Govorkalo se da bi mogao doći još jedan stoper, međutim, za to sad nema potrebe, jedino ako bi 'uletjelo' neko ekstra pojačanje, netko tko je bolji od ovih koji su sad u Dinamu i, po mogućnosti, povoljno. A to je ipak teško očekivati.

Vratimo se na kraju Hoxhi. Dinamo je za njega na kraju platio oko milijun eura Slavenu Belupu, uz postotak idućeg transfera, a Modri su se i odrekli postotka transfera Ante Crnca koji je otišao u poljski Rakow te potencijalnog postotka transfera Mateja Šakote. Tako da u Maksimiru kalkuliraju da Hoxha košta između 1,5 i 1,8 milijuna eura. S time da je Dinamo zadržao pravo prvokupa Šakote, dođe li u Koprivnicu neka ponuda za njega, prvo će se pitati Dinamo, želi li vratiti Šakotu, a tek onda će koprivnički klub moći prihvatiti tu ponudu. Inače, sam Hoxha vrlo je zaslužan za vlastiti dolazak u Maksimir. Od prvog je dana htio samo u Dinamo, nije želio niti saslušati nikakve druge ponude pa ni onu mađarskog Ferencvarosa, koji je Slavenu nudio oko dva milijuna eura. Hoxha je toliko želio u Dinamo da je, čuli smo s nekoliko strana, po dolasku iz Lokomotive u Koprivnicu odmah imao taj plan. Iako je u Koprivnici imao manji ugovor nego na Kajzerici, navodno, samo tisuću i pol eura mjesečno (kasnije je novim ugovorom dobio višestruko više), Hoxha je tada odmah poručio:

"Ma ne zanima me novac, nego da pokažem koliko vrijedim i odem u Dinamo!" Mora se priznati, vrlo samouvjereno, ali i vizionarski. Eto, u dvije sezone u Slavenu se pokazao i zaslužio poziv iz Maksimira. Sad će sve dalje biti na njemu!



Tagovi

Arber HoxhaGNK DinamoSlaven BelupoSergej JakirovićJosip Brekalo

Ostale Vijesti