Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Hoxha će biti 'povijesni' transfer! Trojica su bila blizu Dinama, ali on je prvi koji će doći iz tog smjera

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.01.24. | 08:00

Kosovar na lijevom krilu prvi je igrač u povijesti HNL-a koji u Maksimir stiže iz Koprivnice. A njegov dolazak ne znači da je Dinamo odustao od Josipa Brekala

Prođe li sve po planu, Arber Hoxha u srijedu bi se trebao ukazati u Rovinju, zadužiti Dinamovu opremu i krenuti u borbu za mjesto u momčadi hrvatskog prvaka. Na kraju, brzo je to riješeno, kad se činilo, barem izvana, da se Hoxha udaljio od Dinama i da bi transfer mogao otići u drugom smjeru, Dinamo i Slaven Belupo sjeli su još jednom za stol i dogovorili gabarite posla. Prema našim informacijama 'našli' su se na oko milijun eura, plus postotak idućeg transfera, a još uvijek nije isključeno da će Dinamo prema Koprivnici poslati nekog igrača. Jedan je otišao već početkom sezone, Matej Šakota postao je igrač Slavena, Dinamo se sad odrekao svih budućih bonusa od mogućeg Šakotina transfera. Hoxha je, podsjetimo, silno želio u Dinamo, odbijajući sve druge ponude, na kraju je Slaven Belupo spustio cijenu, nije inzistirao na onih dva milijuna eura i podigrao je rampu Hoxhu za dolazak na željenu destinaciju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, Hoxhin transfer, naravno, ako se nešto u međuvremenu ne izjalovi, bit će na jedan način i povijestan. Naime, lijevo krilo s Kosova bit će prvi igrač, koji u Maksimir dolazi iz Koprivnice, kad govorimo o transferima u prvu Dinamovu momčad. Vjerovali ili ne, sve ove godine, a Slaven Belupo je u HNL-u od 1997., nijedan igrač prve momčadi kluba iz Koprivnice nije pojačao Modre. Dolazili su nekim posrednim putevima, bilo je igrača, koji su iz Maksimira na Apaš odlazili na posudbu pa se vraćali, ali pravi transfer, kupnju igrača Slavena, u Maksimiru još nismo vidjeli. Pritom, trojica su igrača bila vrlo blizu Dinamu, čekao se samo potpis, ali je na kraju sve propalo. Bili su to Pavo Crnac, Roy Ferenčina i Mato Jajalo. Svi su oni bili gotovo u istoj situaciji u kojoj je sad Hoxha, u glavama već Dinamovi igrači, pred potpisom, međutim, uvijek se u zadnji tren sve okrenulo. Nema razloga da se to dogodi i sad, Hoxha bi ipak trebao imati više sreće i konačno postati prvi 'slavenaš' u Dinamu.

Mnogi se pitaju znači li Hoxhin dolazak odustajanje od Josipa Brekala? Prema našim informacijama ta dva transfera nisu povezana na taj način, uostalom, Jakirović je nedavno i sam rekao da želi obojicu. Jasno, u tom bi slučaju Brekalo ipak bio u prednosti na toj poziciji, jer, on, ako dođe, stiže s određenim jamstvima, koliko jamstva u nogometu može biti, da će imati startnu prednost pred konkurencijom, jer njegov je motiv povratak u reprezentaciju. No, naravno, nakon nekog vremena ipak bi trebao pokazati da je doista bolji od ostalih i da je pozicija njegova. Ali, kao što smo jučer pisali, došlo je do komplikacija oko dogovora Dinama i Fiorentine, dogovor još nije tako blizu, međutim, u Maksimiru se nadaju da će prevagnuti Brekalova želja za povratkom u Maksimir, na kojoj inzistira i u Firenci. Kao što je Hoxha inzistirao u Koprivnici. Brekalo je i dalje u Dinamu glavna tema i želja u prijelaznom roku, Jakirović vjeruje da bi doista do kraja priprema mogao doći u Rovinj.



Tagovi

Arber HoxhaGNK DinamoSlaven BelupoSergej JakirovićRoy Ferenčina

Ostale Vijesti