Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Horvat: Gol je bio odličan, ne mogu reći ništa drugo; Marinović: Sada se pripremamo za Ruse

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.01.22. | 08:08

Hrvatski reprezentativci zadovoljni nakon uspješnog otvaranja Eura.

Hrvatska futsal reprezentacija otvorila je Euro teškom, ali zasluženom pobjedom protiv Poljske. Sva četiri pogotka na utakmici (3:1) vidjeli smo u prvom poluvremenu. Poljaci su u nastavku bacili sve karte u napad, prijetili su sa svih strana, no hrvatska jedinica Žarko Luketin zaključao je svoja vrata i Hrvatska je uspjela utakmicu mirno privesti kraju.

Iako je Luketin proglašen igračem utakmice, sve ostale zasjenio je potez Mateja Horvata u 8. minuti, kada je driblinzima izbacio dva igrača Poljske, onda još i golmana i 'rabonom' finiširao akciju. Gol za anale.

"Bila je odlična utakmica. Jako mi je drago jer smo turnir otvorili pobjedom. Možemo biti zadovoljni rezultatom, ali, moramo priznati da drugo poluvrijeme nismo odigrali najbolje. Možemo biti još puno bolji. Gol rabonom? Bio je odličan, ne mogu reći ništa drugo. No, brzo smo primili gol stoga sreća zbog vodstva nije trajala dugo. Bitno je da smo na kraju pobijedili", rekao je igrač Olmissuma nakon utakmice.

UEFA na kraju svakog dana donosi 'nagradu' za najbolji gol dana (Volkswagen Goal of the Day) i za najbolju vještinu dana (Hisense Skill of the Day). Zanimljivo, Horvatov gol nije izabran kao najbolji, ta titula pripala je Rusu Antonu Sokolovu koji je rutinski realizirao dodavanje igrača utakmice protiv Slovačke Nikolaja Antoškina, no Horvatu je pripala 'titula' za najbolji 'skil' dana.

Nakon utakmice izjavu je dao i jedan od vođa ove reprezentacije Dario Marinović.

"Važna pobjeda za nas, željeli smo otvoriti turnir pobjedom, to smo i uspjeli. Sada se moramo pripremiti za Rusiju. Nadam se pobjedi i prolasku grupe", rekao je Dubrovčanin na privremenom radu u španjolskoj Cartageni.

Hrvatska protiv Rusije igra u utorak s početkom u 17:30 sati. S pobjedom, Futsal Vatreni doći će na milimetar do prolaska u drugi krug i jako blizu prvog mjesta u skupini. No, Rusija je jedan od favorita ovog turnira, samim time i favorit u međusobnom dvoboju. Futsal Zbornaja slavila je na otvaranju turnira sa 7:1 protiv neugodne Slovačke i Hrvatska će za tri dana u Amsterdamu morati odigrati još bolju utakmicu nego sinoć protiv Poljske.

Još jedan od nositelja ove generacije, Tihomir Novak, sinoć je iz predostrožnosti igrao vrlo malo. Zbog male rupture mišića izbornik Marinko Mavrović poštedio ga je kako bi spreman dočekao ključni dvoboj protiv Rusije koji će se također prenositi na Hrvatskoj radio televiziji.

Danas su na rasporedu utakmice skupine D. U prvoj utakmici (14:30) sučelit će se dvije europske reprezentacije koje imaju veliki broj naturaliziranih Brazilaca Gruzija i Azerbajdžan, a u kasnijem terminu (17:30) najuspješnija europska reprezentacija Španjolska i debitant na Euru, reprezentacija Bosne i Hercegovine. Obje utakmice možete pogledati na Uefa.tv-u.

(1.85) Gruzija (5.00) Azerbajdžan (2.70)

(1.07) Španjolska (9.50) BiH (14.0)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaMatej HorvatDario MarinovićTihomir NovakFutsalfutsal

Ostale Vijesti