Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Najava dana: Danas imamo sve - zadnja šansa za Hrvatsku, Čilić, Futsal Zmajevi i puno nogometa

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 22.01.22. | 07:58

Pogledajte što nas sve danas očekuje.

Čilić - Rubljev, 10:30

(Tenis, ATP)

U trećem kolu, ili šesnaestini finala Australian Opena, prvi hrvatski reket ima iznimno neugodnog protivnika, šestog na svijetu i petog nositelja turnira, Andreja Rubljeva. Čilić je slavio u prvom međusobnom susretu, na ATP-u u Ženevi prije nešto manje od sedam godina. U idućih pet susreta slavio je ruski tenisač. Rubljev je u Australian Open otvorio s dvije 3:0 pobjede, a Čilić je u prvom kolu slavio s 3:0, a u drugom protiv Gombosa sa 3:1.

Hoffenheim - Borussia Dortmund, 15:00

(Nogomet, Bundesliga)

Četvrta momčad Bundeslige dočekuje drugu. Domaćini su nakon serije odličnih rezultata u prošlom kolu izgubili kod Union Berlina, a Borussia Dortmund se serijom dobrih rezultata ponovno približila Bayernu na šest bodova zaostatka. Hoffenheim je jedan od najtežih protivnika za Borussiju, u posljednjih osam međusobnih sustreta Dortmuđani imaju samo dvije pobjede, obje s jedan razlike, a još se uvijek pamti 4:0 pobjeda Kramarićeve momčadi u Dortmundu, kada je upravo hrvatski reprezentativac zabio poker golova.

Manchester United - West Ham, 16:00

(Nogomet, Premier liga)

Manchester United ima dva boda i utakmicu manje od West Hama. Crveni vragovi nakon pobjede kod Brenforda žele nakon dugog perioda nanizati dvije pobjede u nizu koje bi ih vratile u utrku za mjesto u Ligi prvaka. Domaćini imaju problema s izostancima većim nego Čekićari, a međusobni susreti ove dvije momčadi u prošloj godini sugeriraju da nema pravila - Man Utd je upisao dvije pobjede, jedna utakmica završila je neriješeno, a WH United je slavio jednom.

Španjolska - Bosna i Hercegovina, 17:30

(Futsal, Euro)

Futsal Zmajevi imaju vatreno krštenje na debitantskom velikom natjecanju. Na suprotnoj strani stoji im najuspješnija europska reprezentacija svih vremena i jedan od najvećih favorita Eura u Nizozemskoj. Futsal Furija u ovoj je utakmici favorit, no BiH ima dosta dobru reprezentaciju, s igračima koje poznajemo iz 1.HMNL. Ove dvije reprezentacije do sada su se dva puta susrele u kvalifikacijama za SP, Španjolska je slavila sa 6:0 i 8:1. Španjolci će i danas vjerojatno pobijediti, ali predviđamo s puno manjom razlikom..

Inter - Venezia, 18:00

(Nogomet, Serie A)

Inter se na jedvite jade provukao u četvrtfinale Coppe. Golom Andree Ranocchije izborio je produžetke protiv Empolija, a onda je Stefano Sensi zabio za prolazak dalje. Prije toga Nerrazzuri su remizirali s Atalantom u prvenstvu (0:0) i osvojili Superkup nakon produžetaka. Iako od sredine listopada imaju samo jedan poraz, protiv Reala u utakmici za prestiž u Ligi prvaka, posljednja tri dvoboja nisu riješili u 90 minuta. Danas prvaci i vodeća momčad lige želi prekinuti tu 'negativnu' seriju, ali i nastaviti seriju uspješnih rezultata.

Francuska - Island, 18:00

(Rukomet, Euro)

Francuzi, aktualni olimpijski prvaci, dominiraju i na aktualnom turnu. Za sada su rutinski svladali sve četiri reprezentacije na natjecanju i očekuje se još jedna 'rutinska' pobjeda, ovaj put protiv Islanda koji ih je kroz recentnu povijest znao namučiti. Od posljednje četiri pobjede, dvije su bile s 'tek' dva razlike, a u razdoblju od 2012. do 2015. omjer je bio dvije pobjede Islanda, dva remija i tek jedan trijumf Triciolora. Danas su ipak Francuzi veliki favoriti....

Southampton - Manchester City, 18:30

(Nogomet, Premier liga)

Manchester City slavio je u 13 posljednjih utakmice Premier lige. Danas se očekuje 14. u nizu protiv Southamptona koji ove sezone igra promjenjivo. Trenutno je 12 s čak 32 boda manje od vodećeg Cityja. Posljednji međusobni dvoboj između ove dvije ekipe završio je 0:0, no City u posljednjih 18 utakmica ima 15 pobjeda. 16. se očekuje danas.

Sevilla - Celta Vigo, 18:30

(Nogomet, Primera)

Drugoplasirana Sevilla, i idući Dinamov protivnik u Europskoj ligi, i dalje sanja san o svojem tek drugom naslovu prvaka u povijesti. Real Madrid im bježi četiri boda i ove sezone svi vjeruju da Andalužani mogu na kraju završiti na prvom mjestu. Ako žele ostvariti taj cilj, danas moraju dobiti Celtu koja je 12., ali ima tri pobjede u posljednja četiri kola. Sevilla ima i problema s izostancima zbog Afričkog kupa nacija te nekoliko ozljeda, ali i takva je favorit u ovom dvoboju.

Danska - Hrvatska, 20:30

(Rukomet, Euro)

Utakmica biti ili ne biti za Hrvatsku. Ako pobijedimo 'rivale' ostajemo u igri za polufinale. Ako izgubimo ili remiziramo vjerojatno ostajemo bez teoretske šanse za plasman u iduću fazu natjecanja. Bit će jako teško. Danska je uz Francusku najbolja rukometna nacija svijeta. Aktualni su svjetski prvaci i olimpijski viceprvaci. U posljednjem međusobnom susretu, na Svjetskom prvenstvu 2021. svladali su nas 38:26. Sve je protiv nas, može li hrvatski inat danas proraditi?

Lazio - Atalanta, 20:45

(Nogomet, Serie A)

Derbi sutrašnjeg programa Serie A. Oba kluba izborila su plasman u četvrtfinale Coppe, a u prvenstvu Atalanta stoji bolje, sa sedam bodova više i utakmicom manje od Lazija. Obje momčadi u posljednje vrijeme igraju promjenjivo, a, zanimljivo, sedam od osam posljednjih utakmica završile su s 'oba daju 3+'. Atalanta u tom periodu ima četiri pobjede, Lazio dvije, a dvije utakmice završile su neriješeno, uključujući i prvu ove sezone u Bergamu (2:2).

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

najavaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti