Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska uspješna na otvaranju Eura, Horvatova 'rabona' obilježila susret (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 22:01

Hrvatska futsal reprezentacija upisala je važnu pobjedu na otvaranju Eura.

Hrvatska futsal reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo u Nizozemskoj s 3:1 pobjedom nad neugodnom reprezentacijom Poljske. Sva četiri pogotka na utakmici vidjeli smo u prvom dijelu. Futsal Vatrene u vodstvo doveo je Matej Horvat, spektakularnim golom 'rabonom'. Poljska je izjednačila u 14., no već 15 sekundi kasnije Hrvatska je imala novo vodstvo pogotkom Antonija Sekulića, a konačni rezultat postavio je Franco Jelovčić uz dosta sreće, dvije i pol minute prije kraja prvog dijela.

Poljska je u prvih 10 minuta oba poluvremena bila bolja momčad na terenu, često je prijetila, a najbolji igrač utakmice, unatoč tri pogotka naše reprezentacije, je hrvatski vratar Žarko Luketin koji je kod 0:0 i posebno kod 3:1 zaključao svoja vrata i omogućio Hrvatskoj da otvori Euro s važnom pobjedom.

Iduću utakmicu Hrvatska igra u utorak 25. veljače protiv Rusije koja je danas sa 7:1 nadvisila Slovačku. Tu utakmicu moći ćete pratiti na HRT-u.

Hrvatska je od prve minute uspostavila visoki postotak posjeda lopte, a Poljska se orijentirala na čvrstu obranu i napade iz tranzicije. U uvodnim minutama Poljaci su bili opasnija momčad na terenu. Nakon pogreške Franca Jelovčića, Zastawnik je pucao tik kraj Luketinovog gola.

Ubrzo je zaprijetio i opasni Lutecki, pucao je iskosa, ali je Luketin bio spreman. Hrvatski vratar potom je dobro primijetio prazna vrata na suprotnoj strani, pucao je sa svoje polovice, Kaluža ne bi mogao uhvatiti loptu koja je ipak završila na vanjskom dijelu mreže.

Utakmica je u tim trenucima bila iznimno tvrda, Hrvatska je imala jalovi posjed lopte, a Poljaci su prijetili iz kontranapada. Nakon jednog takvog opasno je zaprijetio Solecki, ali je ostalo 0:0.

I onda smo, u 8. minuti vidjeli pravo remek-djelo. Matej Horvat primio je loptu na desnoj strani svoje polovice, driblingom izbacio suparničkog igrača, potom još jednog, kao i golmana Kalužu i 'rabonom' poentirao za vodstvo Hrvatske. Gol kakvog se ne bi posramio niti veliki Diego Armando Maradona!

Nakon postignutog gola Hrvatska kao da se opustila i počela igrati bolje. Kristijan Postružin zamalo je udvostručio prednost Futsal Vatrenih, ali je njegov udarac odsjeo na prečki. U 14. minuti Poljska je ipak uspjela izjednačiti. Junak kod prvog gola, Matej Horvat, ponovno se upustio u dribling, no ovaj put mu je Holy uzeo loptu, sjurio se na naš gol i matirao Luketina za izjednačenje.

Srećom, na semaforu je rezultat 1:1 stajao svega 15 sekundi. Josip Suton je pucao, a tik uz stativu našao se Antonio Sekulić koji iz blizine pogađa za novo vodstvo Hrvatske. Do kraja poluvremena Hrvatska je igrala puno samouvjerenije i sigurnije, a dobra igra nagradila nas je u 18. kada je Jelovčić, uz pomoć neoprezne poljske obrane, zabio udarcem iskosa za 3:1.

Poljaci su u nastavak utakmice krenuli kao pušteni s lanca. Prijetili su iz svih pozicija, Hrvatska je u prvih 10 minuta opasno visjela, no Luketin, i vratnica njegovog gola, ukrotili su sve pokušaje i u trenucima kada se lomila utakmica sačuvali prednost Hrvatske od dva razlike.

S čestim rotacijama, Marinko Mavrović uspio je sredinom nastavka 'ukrotiti' ritam Poljaka. Hrvatska je ponovno preuzela kontrolu nad utakmicom i u nekoliko navrata dobro zaprijetila, a u najboljim šansama našli su se Dario Marinović i Davor Kanjuh. U posljednjih sedam minuta Poljaci su igrali s golmanom-igračem i ponovno je stisnula Futsal Vatrene koji su se sjajno branili i na kraju stigli do važnog boda.

U prvoj utakmici dana Slovačka je povela protiv Rusije golom Kozara u 3. minuti, no Rusija je do poluvremena preokrenula na 2:1, a u nastavku utakmice zabila još šest pogodaka za konačnih 7:1. Antoškin je zabio hattrick, Sokolov dva, te Robinho i Milovanov po jedan.

Utakmica protiv Rusije igra se u utorak, 25. siječnja, u 17:30 uz izravni prijenos na HRT-u.

Europsko prvenstvo u Futsalu - 1. kolo:

Hrvatska - Poljska 3:1 (Horvat 8', Sekulić 14', Jelovčić 18/ Holy 14')


 


Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaMatej HorvatFutsalfutsal

Ostale Vijesti