REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Höness: “Liverpool i Bayern pokušavaju dovesti Xabija Alonsa”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 16:37

Alonsov ugovor s Bayern Leverkusenom traje do 2026.

Počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeness kaže da se klub natječe s Liverpoolom za imenovanje Xabija Alonsa za menadžera.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Španjolac Alonso, bivši igrač oba kluba, na pragu je dovođenja Bayer Leverkusena do njihovog prvog naslova u njemačkoj Bundesligi. Bayern i Liverpool, pak, ovog ljeta žele imenovati nove menadžere.

"Klubovi poput Liverpoola, Real Madrida, Leverkusena i FC Bayerna rade na tome", rekao je Hoeness za Ran.de Sport.

"Dokazao je da može biti veliki trener. Gotovo da nema trenera koji dolaze u pitanje, a koji su trenutno slobodni, koji nemaju posao ili su na odmoru. Nije tako lako reći im da je FC Bayern mjera svih stvari."

Thomas Tuchel će na kraju sezone napustiti München, dok je Jürgen Klopp u siječnju objavio odluku o odlasku iz Liverpoola. Redsi su drugi u Premier ligi, bodovno izjednačeni s vodećim Arsenalom.

Carlo Ancelotti, menadžer Real Madrida, u prosincu je produžio ugovor s klubom do 2026. godine. Xabi Alonso je proveo pet godina kao igrač u Real Madridu između svojih angažmana u Liverpoolu i Bayernu.

Alonsov ugovor s Leverkusenom traje do 2026. Prema informacijama Germanijaka iz njemačkih izvora, Xabi Alonso je bliži Bayernu, koji je spreman za njega platiti i odštetu, no ključno je što bi mu na klupi Bavaraca bila praktički tagarantirana titular, s kojom bi onda imao veću cijenu, ali i iskustvo nakon sezone, dvije, da preuzme Liverpool te jednog dana zasigurno vrh vrhova – Real Madrid.

Bayern, Liverpool, Real Madrid doima se kao logičan hodogram… (G)



Tagovi

Xabi AlonsoBayernLiverpoolReal MadridBayer LeverkusenUli Hoeness

Ostale Vijesti