Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hoće li Osijek ponovno po stopera Varaždina?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 14:41

Luka Jelenić ima sjajnu sezonu iza sebe koja je pobudila interes klubova HNL-a, ali Varaždin ga za sada ne pušta

Najnovija vijest iz tabora Osijeka jest da je sportski direktor Ivica Kulešević otišao iz Svetog Martina na Muri kako bi se pozabavio dolaznim transferima. Navijači Osijeka s velikom pozornošću prate linije kretanja svog sportskog direktora, odnosno što se događa u pripremnom bazi Osijeka u kojoj nema kapetana Mihaela Žapera koji se liječi kod kuće. E sada, jel' Kule otišao ispregovarati dolazak Oleksandra Drambieva, 22-godišnjeg lijevog beka ukrajinskog Shakhtara a što je priča koju serviraju navijački formu i neke inozemni mediji ili je sportski direktor na nekoj drugoj adresi, teško je ustanoviti. No, sukladno "novoj eri" koju spominju na Pampasu a koja je usklađena s novim budžetom, izvjesno je kako će priliku na poziciji lijevog beka dobiti mladi Cvijanović kojem je to primarna pozicija, dok su u rezervi Janjić i Bukvić.

Zapravo, možda je Kulešević otišao u susjedstvo u novi pokušaj da apetite Varaždina svede na razumnu mjeru. Naime, prije dva tjedna Osijek je izrazio želju dovesti iz redova Varaždina 23-godišnjeg stopera Luku Jelenića. Međutim, bio je to loš tajming jer je Jelenić bio u uskom krugu kandidata za odlazak na EURO U21. S pravom su se nadali u Varaždinu kako će Jelenić zauzeti mjesto na popisu koje mu pripada, pa u slučaju dobre predstave - povećat si cijenu na nogometnom tržištu.

Međutim, izbornik Skočić imao je svoju viziju u kojoj mu je stoperski tandem činio igrač bez minutaže u ovoj sezoni a onaj drugi je zapravo lijevi bek. I tako je propao plan da bi Varaždin mogao popuniti znatan dio budžeta za sljedeću sezonu prodajom Jelenića, a nije prošao niti transfer Teklića u škotski Aberdeen. I nekako nam se logično čini da bi Osijek mogao ponovno pokucati na vrata Varaždina. Njihova ponuda je u prvom navratu bila konkretna i sasvim u skladu s uvjetima u HNL-u. Navodno niti Jelenić ne bi imao ništa protiv odlaska u Osijek koji nudi priliku igranja na europskoj sceni. Kako bilo, brzo ćemo saznati što je dobroga Osijeku donijelo putovanje Ivice Kuleševića.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK OsijekNK VaraždinLjetni prijelazni rok 2023Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti