Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Hoće li Bjelica krenuti po Brunu Petkovića i riješiti veliku Dinamovu dvojbu?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.05.23. | 10:30

Dinamov napadač još nije produljio ugovor, kod Igora Bišćana ne uživa privliegije, moguće je da ovog ljeta napusti Maksimir. A Nenad Bjelica i Trabzonspor, tvrde turski mediji, čekaju u niskom startu

Što će na ljeto biti s Brunom Petkovićem? U kojem smjeru ide priča oko njegove budućnosti i statusa u Dinamu otkrit će, možda, i preostale četiri utakmice ove sezone. Naime, indikativno je bilo da na Poljudu nije dobio niti minutu, da je utakmicu započeo Fran Topić, a s klupe kasnije ušao Josip Drmić.

Možda je Bišćan procijenio da je Petković nedovoljno spreman i da nema potrebe riskirati s obnovom ozljede pa ga je poštedio većeg opterećenja, jer, nije bila presudna, sudobnosna utakmica. A možda Bišćan tu ipak okreće neku novu ploču i želi dokazati da nema nezamjenjivih i privilegiranih i da takav neće biti niti Bruno Petković. Jer, činjenica jest, kod svih Bišćanovih prethodnika, Petković je imao poseban status, kad god je bio zdrav, kad kod je konkurirao za momčad, on je i igrao. Ponekad ne u prvih 11, ako nije bio potpuno spreman, no, rijetki su slučajevi kad je baš čitavu utakmicu odgledao s klupe. Ili ušao na samo tri minute kao protiv Varaždina.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Koliko će ga Bišćan koristiti u preostalim utakmicama, vidjet ćemo, u svakom slučaju, postavljanje Topića u prvih 11 na Poljudu poremetilo je malo maksimirsku hijerarhiju. No, nije isključeno da će se Dinamo uskoro i morati naviknuti na život bez Petkovića, jer, spominje se na ljeto i njegov mogući odlazak, a najnovije informacije donose turski mediji. Više smo puta napisali da Turci vole 'bombardirati', da je u moru njihovih 'ekskluziva' teško razaznati što je istina, a što napuhavanje, ali vijest koju su donijeli tijekom ponedjeljka navečer i utorka ujutro, ipak ima smisla i ne treba je tek tako odbaciti. Naime, pišu Turci, kako je Bruno Petković velika želja Nenada Bjelice u Trabzonsporu! Dobro, bili su to donedavno i Ivanušec, Oršić, Livaja, Erlić, Žaper..., zato je teško procijeniti koliko je ozbiljna priča oko Petkovića, no, poznavajući odnos Bjelice i Brune, međusobni respekt, ne bi bilo ništa čudno da Bjelica uistinu pokuša dovesti Dinamova reprezentativca.

Da pojačaju vjerodostojnost priče o Petkovićevu dolasku u Trabzon, turski mediji objasnili su da se Bjelica prvo mora riješiti nekoliko skupih igrača, da mu je dovođenje napadača prioritet u prijelaznom roku i da je klupske čelnike već upoznao sa željom da kupi Brunu Petkovića. Ali i da bi cijena od šest milijuna eura, kolika je Petkovićeva vrijednost na Transfermarktu, mogla biti problem za Bjeličin klub. No, u ovom dimu možda ipak ima i vatre, Bjelica je trener koji je najbolje 'balansirao' s Petkovićem, on ga je vratio u nogometni život i doista ne bi bilo iznenađenje kad bi ga Bjelica doveo u Tursku. Podsjetimo da se, ne tako davno, Petković dovodio i u kontekst transfera u Galatasaray, ali ako njegov izbor bude Turske, vjerojatno bi radije otišao kod bivšeg trenera.

Naravno, hoće li Bjelica uistinu krenuti po Petkovića, a argumente i adute za taj transfer sigurno ima, ovisit će, prije svega, o statustu koji će Petković imati u Dinamu u narednom periodu. Hoće li Igor Bišćan Petkovića, kad se potpuno oporavi, i dalje smatrati prvim napadačem, jednim od ključnih igrača u stvaranju momčadi za pohod na Ligu prvaka, ili se u Maksimiru polako mire s njegovim odlaskom na ljeto. Dvojba je jasna, treba li i dalje Petković biti prva violina ako ne potpiše novi ugovor ili je bolje odmah se okrenuti novim rješenjima, a njega prodati godinu dana prije isteka aktualnog ugovora. Nenad Bjelica i Trabzonspor sigurno mogu biti važan faktor u prelamanju te odluke.

Spomenimo, da osim Petkovića i Žapera, turski mediji kao potencijalno pojačanje spominju još jednog bivešg Bjeličinog igrača, Ivana Šunjića, koji bi, nakon što je suspendiran u Herthi, mogao doći na posudbu iz Birmingham Cityja. Ali, o tom, potom...



Tagovi

Bruno PetkovićNenad BjelicaIgor BišćanTrabzonsporGNK Dinamo

Ostale Vijesti