Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Hajduku fali puno igrača, ali Karoglan će i na klupi imati navijača (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 08:01

Prošli put u Turopolju s bivšim trenerom Ivanom Lekom Majstor s mora prosuo je pobjedu u sudačkoj nadoknadi

Hajduk ide po pobjedu u Veliku Goricu gdje je prošli put s bivšim trenerom Ivanom Lekom prosuo pobjedu u sudačkoj nadoknadi, no Bijele sada vodi Mislav Karoglan koji ima stopostotan učinak (tri pobjede iz tri susreta) sa subotnjim protivnikom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, morat će strateg Hajduka 'kemijati' sa sastavom budući da puno igrača fali. Lista onih koji ne mogu je dugačka - nema Darija Melnjaka i Mihaela Žapera koji su bili na operaciji, otpao je Josip Brekalo, ozlijedio se Filip Uremović koji mora pauzirati tri tjedna, Fahd Moufi se još nije oporavio, Francisco Ferro se tek vratio treninzima nakon duge stanke, dok Ivan Perišić ide kao podrška momčadi, bit će na klupi kao navijač. Jedina dobra vijest je što se u kadar ponovno vratio Nikola Kalinić kojega nije bilo neko vrijeme zbog ozljede stražnje lože, no upitno je hoće li on participirati na terenu. Od početka neće sigurno, jer mjesto u napadu rezervirano je za Marka Livaju.

Još jedna dobra vijest je što se oporavio Zvonimir Šarlija i on bi trebao igrati ili kako u Hajduku kažu, konkurira za sastav, a vidjet ćemo što će u petak na konferenciji za medije reći trener Karoglan kojemu sigurno nije lako, jer mora dobiti dva susreta do reprezentativne stanke nakon čega ga čeka paklen ritam.

Dva puta Hajduk u četiri dana igra s Dinamom u Poljudu, prvo u prvenstvu, pa potom i u polufinalu Kupa, onda ide u Rijeku na Jadranski derbi, pa mu dolazi Osijek. Pod uvjetom da dobije Goricu i Lokomotivu, u te tri utakmice HNL-a puno bi se toga moglo riješiti, ovisno o bodovnom učinku.

Što se tiče zamjene za Brekala, to bi morao biti Leon Dajaku koji ga je zamijenio u drugom dijelu dvoboja s Istrom 1961 i isporučio asistenciju za Filipa Krovinovića za konačnih 1-0. Kako suparnici Rijeka i Dinamo igraju s Osijekom, odnosno Slaven Belupom u nedjelju, Hajduk ima obvezu opet skočiti na prvo mjesto i napraviti pritisak na konkurenciju.

Rekosmo da bi Šarlija trebao igrati, vratiti se, ali neće biti Uremovića s kojim čini najbolji stoperski par, nego će biti u duetu s Josipom Elezom, a za slučaj da se još nije skroz oporavio tu je mladi Dominik Prpić koji je dobro odradio utakmicu s Puljanima kada je ušao u igru.

Drugačija će biti igra s prema naprijed s Dajakuom kojega može u nastavku zamijeniti Laszlo Kleinheisler koji je i doveden da bi igrao krilo, ali nije često starter u posljednje vrijeme. Od zamjena ima tu još Karoglan Anthonyja Kalika koji možda može i startati ukoliko se odluči Niki Siguru dati mjesto na desnom boku, a ne u vezi.

Hajduku je potreban i pravi Emir Sahiti koji u posljednje vrijeme ima oscilacija, ali s obzirom na mali broj igrača na toj poziciji neupitan je u prvih 11.

Gorica je u šoku nakon poraza od Rudeša i slabih rezultata u drugom dijelu, ali Hajduk više strahuje od uvjeta na terenu nego od samog suparnika. Sve Splićani imaju su svojim rukama i jednostavno moraju doći do tri boda kako bi se uzbudljiva utrka u prvenstvu nastavila i nada u titulu prvaka ostala 'živa'.

OČEKIVANA POSTAVA

Hajduk (4-2-3-1):




Tagovi

HajdukHNK GoricaZvonimir ŠarlijaLeon DajakuIvan PerišićNikola KalinićMislav KaroglanMarko LivajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti