Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajdukova kolonija u Gorici prošli put nije imala milosti, hoće li ovaj put za Bijele biti radosti?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.03.24. | 08:01

Pet je igrača turopoljskog kluba koji su bili na Poljudu kroz karijeru

Gorica se upisala u povijest ove sezone i po dobrome i po lošemu. Naime, momčad iz Turopolja svladala je i Dinamo i Hajduk, ali i ponudila slabo lice u prošlom kolu kada je porežene kod Rudeša kojemu je to bila prva pobjeda u ovom prvenstvu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osim toga, zanimljivost je da u redovima Gorice ima čak pet igrača koji imaju povijest s Hajdukom, bili su stanovnici Poljuda. A ta dva kluba sastaju se ove subote u Velikoj Gorici gdje Hajduk želi ispuniti želju trenera Mislava Karoglana koji je izjavio da želi dobiti sve utakmice do reprezentativne stanke.

Najzvučnije ime je Mario Maloča koji je bio kapetan Hajduka dugi niz godina, odigrao preko 200 utakmica u bijelom dresu, a ove sezone je po dolasku u novi klub izjavio da bi volio da Hajduk bude prvak na kraju, premda mu u međusobnom dvoboju neće dati popusta. Ta je njegova izjava izazvala kontroverze, a u idućem dvoboju na Poljudu doživio je ovacije kao igrač Gorice. Prošao je težak put u Hajduku Maloča, od osvajanja dva Kupa, jednog kao kapetan kada je ponio Rabuzinovo Sunce, pa do prebacivanja izvan kadra kada se s klubom sporio oko ugovora.

Taj dio Maloča želi izbaciti iz glave, misliti samo na lijepe dane, ali na terenu će protiv 'svojih' dati sve od sebe, pa što bude. Uostalom, Gorica je već jednom svladala Hajduk ove sezone u nevjerojatnoj završnici kada su Bijeli na samom kraju primili dva gola u nadoknadi i to ovaj put žele izbjeći, bez obzira što imaju problema s izostancima važnih igrača.

Oba vratara, Ivan Banić i Božidar Radošević, Hajdukova su djeca, prošli su Akademiju Bijelih i branili, jedan za drugu momčad, a drugi čak i za prvu, no i oni će bez obzira tko bude među vratnicama dati maksimum za premiju ukoliko pobijede Bijele. Profesionalci su to, a prva utakmica u Velikoj Gorici po teškom terenu pokazala je da Hajduku nije tamo lako igrati.

Među nekadašnjim članovima Hajduka je i Luka Kapulica, nadareni veznjak koji ima sve više minuta i prostora u redovima momčadi Dinka Jeličića. On je ne tako davno Split zamijenio Velikom Goricom kao kadet kada je vidio da za njega nema mjesta za napredovanje na Poljudu i da je konkurencija za ulazak u prvu momčad velika, tako da je otišao dalje, nedaleko od metropole u potrazi za nogometnom afirmacijom.

Svi su oni izvorno hajdukovci, njih četvorica, premda je Maloča rođen u Zagrebu. Malo je drugačija priča s Juricom Prširom, još jednim važnim igračem Gorice koji je svojevremeno u Hajduk stigao iz Dinama zajedno s Darijem Špikićem i njih dvojica igrali su za drugu momčad.

Sada se protiv Hajduka svi moraju 'vaditi' kako bi pokazali da je Rudeš bio slab dan, iako u drugom dijelu sezone igraju solidno, ali ne osvajaju bodove.

Valja istaknuti da je na drugoj strani i bivši član Gorice, sadašnji Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius, čija je momčad zadavala puno muke Bijelima u to vrijeme.... On ih dobro prati, sigurno je pomogao u 'scoutingu' treneru Karoglanu.



Tagovi

HNK GoricaHajdukMario MaločaIvan BanićBožidar RadoševićLuka KapulicaJurica PrširHrvatska nogometna ligaMindaugas NikoličiusMislav Karoglan

Ostale Vijesti