Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajdukovo čudo zabilo prvi hat-trick u dresu austrijskog LASK-a

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.07.22. | 20:44

Podsjetimo, Ljubičić je prije dva tjedna iz Hajduka otišao na posudbu u austrijski LASK iz Linza, četiri dana kasnije nakon 12 minuta debija zabio je rumunjskom Rapidu 1923, a sada je nastavio u istom ritmu

LASK je u prvom kolu ÖFB kupa pobijedio SC Schwaz 9:1. Sportaši su u 24 minute preokrenuli rano vodstvo Tirolaca - novo pojačanje Marin Ljubičić postigao je hat-trick u svom natjecateljskom debiju.

Utakmica je započela trenutkom šoka za LASK kada je Schwaz nakon nekoliko sekundi poveo preko Christiana Auera. LASK nije bio impresioniran time i kasnije je preuzeo kontrolu nad utakmicom, što se odrazilo u obliku brojnih šansi, a u 17. minutu nadmoć crno-bijelih konačno se isplatila. Keito Nakamura je zabio za 1:1, a sedam minuta kasnije mrežu je tresao Filip Stojković. U završnici prvog poluvremena poentirao je Marin Ljubičić u 44. minuti za 3:1 i miran odlazak na odmor.

Isto se nastavilo u drugom dijelu. Ljubičić je nakon lijepe kombinacije Rennera, Goigingera i Michorla pogodio za 4:1 u 54. minuti, a dvije minute kasnije ofenzivni novopridošlica je vezao svoj prvi hat trick za LASK nakon što je brzo prebacio odbijenu loptu u šesnaesterac. Podsjetimo, Ljubičić je prije dva tjedna iz Hajduka otišao na posudbu u austrijski LASK iz Linza, četiri dana kasnije nakon 12 minuta debija zabio je rumunjskom Rapidu 1923, a sada je nastavio u istom ritmu.

Thomas Goiginger se dva puta upisao strijelce: prvo je u 65. minuti pogodio iz slobodnog udarca s gotovo 20 metara, a zatim nakon lijepog solo prodora povisio na 7:1 (77.). Dvije minute kasnije svoj posao odradila su i dva jokera: zamjena Thomas Sabitzer poslužio je Branka Jovičića, koji je također ušao kao zamjena, i pogodio za 8:1. Točku na i postavio je Alexander Schmidt, koji je nakon Goigingerovih pripremnih radova pogodio za 9:1.



Tagovi

Marin LjubičićLASK Linz

Ostale Vijesti