Vjeran Žganec Rogulja
Vjeran Žganec Rogulja

Hajdukov mercato: Zasad je siguran samo Nikola Kalinić, a spominju se mnoga poznata lica iz HNL-a

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 27.12.23. | 08:01

Trener Bijelih Karoglan sa sportskim direktorom Nikoličiusom 'provjetrava' svlačionicu s ciljem ostanka na prvom mjestu

Prijelazni rok se približava, dok se igrači odmaraju, stručni stožer na čelu kojega je Mislav Karoglan sa sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom sigurno razgovara koga bi mogli još dovesti kako bi se održali na prvom mjestu Hrvatske nogometne lige. Jasno je da svi oni neće doći prvoga dana, jer prijelazni rok je od 18. siječnja do 15. veljače.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pisali smo već o mogućim povratcima Davida Čoline ili Domagoja Bradarića na posudbu kako bi konkurencija na lijevom boku bila veća budući da je na dulje vrijeme izvan stroja Dario Melnjak koji se ozlijedio u u najgore moguće vrijeme, a neće ga biti do kraja sezone. Melnjak je igrao beka, ali ga je Karoglan stavljao i na krilo. Kako sada pronaći taj profil igrača koji je kucao na vrata reprezentacije dobivši pretpoziv Zlatka Dalića koji kao izbornik nije mogao ignorirati odlične igre Hajdukova lijevog beka i koji bi da je tako nastavio bio blizu liste putnika za Euro u Njemačkoj.

Nema sumnje da će biti dolazaka, ali i odlazaka što se Hajduka tiče, pa se tako u utorak u eter probila vijest da bi Ivan Dolček mogao u Slaven Belupo iz kojega je svojevremeno i došao kao veliki talent na lijevom boku za pola milijuna eura, ali se nije sveukupno nametnuo, pogotovo ove polusezone kada je kod Ivana Leka igrao, a kasnije kod Karoglana nije više bio u prvom planu.

U Široki Brijeg bi trebao Tino Blaž Lauš koji se također nije naigrao, premda je i on u pripremnom razdoblju obećavao da bi mogao više. Tako Hajduk pomalo 'provjetrava' svlačionicu za okupljanje 3. siječnja. Ima naznaka, izrekao je to i sportski direktor da bi se mogli priključiti Madžid Šošić iz Radomlja koji je imao dobru polusezonu, kao i Dominik Prpić koji bi trebao pokriti prazninu nastalu odlaskom Luke Vuškovića kojemu Tottenham traži novu destinaciju dok ne napuni 18. godina i službeno postane igrač londonskoga kluba.

Od velikih faca Hajdukovi navijači sanjaju povratak Tome Bašića kojega bi Lazio rado pustio, ima nekih opcija za Njemačku, no dolazak na Poljud čini se u ovom trenutku nerealan, je Talijani očekuju odštetu, a sigurno ni njegova plaća nije mala. Veliko bi Bašić bio pojačanje za vezni red, no kako sada stvari stoje, on će nastaviti u nekoj od liga Petice, za dolazak u Hajduk uvijek ima vremena.

Pitanje Ivana Perišića je uvijek u zraku, akcija 'vrime je', izglednija je na ljeto, jer evo je i izbornik Dalić izjavio da ga očekuje na terenu u svibnju, da odigra par utakmica i bude spreman za okupljanje reprezentacije prije Eura u Njemačkoj, pa je stoga realnije da će u Tottenhamu dočekati kraj ugovora, makar tih par utakmica odigrao za drugu momčad. Uklopit će se on brzo među Vatrene, samo da sve bude po planu.

Pojavila se i priča koja možda drži vodu, da je Bijelima interesantan dvojac iz Panathinaikosa, dva poznata lica iz Hrvatske nogometne lige - László Kleinheisler i Enis Çokaj koji su obojica imali skromnu minutažu ove polusezone, pa se spominje posudba na Poljud. Kleinheisler je jako potentan igrač, može igrati na više pozicija, kao ofenzivni vezni, a nije mu strano ni krilo, ima odličan udarac, sjećamo ga se iz Osijeka, ali posebno iz Astane gdje je igrao velike utakmice protiv velikih suparnika u Europi, dok je albanski vezist znao pružati dobre partije u dresu Lokomotive. Tržištu, pa tako i Hajduku zanimljivi su Arber Hoxha iz Belupa i Lindon Selahi iz Rijeke, no u ovom trenutku nema naznaka da će put Poljuda, jedino ako se ne dogodi neki preokret.

Spominjali smo Domagoja Bradarića, no kada su prijelazni rokovi u điru, nije isključeno ni da Hajduk posegne za Filipom Bradarićem koji je trenutno u Zrinjskom, blizu i daleko je geografski, ali i što se samoga povratka tiče. On ima potrebno iskustvo za biti opcija više u veznom redu, Igrao je Serie A i Primeru, već se vraćao u Hajduk, a najbolje partije svojevremeno je u nas pružao u Rijeci s kojom je bio prvak, nosio i kapetansku vrpcu kod Matjaža Keka.

Kao jedinog sigurnog koji se vraća namjerno samo za kraj ostavili Nikolu Kalinića, napadača koji nije bio po guštu Ivana Leke, a vratio se u Hajduk kako bi na Poljudu gdje je sve počelo, dočekao kraj karijere i nešto osvojio. Sad prolazi 'pripreme za pripreme', Karoglan ga očekuje na prozivci jer radi po posebnom Hajdukovu programu nakon što je dogovorio s trenerom da se vraća tamo gdje mu je mjesto. Plan je da bude karika koja može pomoći u napadu, odigrati više od poluvremena, jer nemojmo zaboraviti da uskoro ulazi u 37. godinu, no može vrijediti zlata u razbijanju protivničkih bunkera i rasteretiti Marka Livaju te ponekad biti i zamjena za njega bude li trebalo.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukMislav KaroglanMindaugas NikoličiusNikola KalinićDavid ČolinaDomagoj BradarićIvan PerišićToma BašićLaszlo KleinheislerEnis CokajFilip BradarićZimski prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti