Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Hajduk u Varaždinu traži nastavak tradicije koja nevjerojatno dugo traje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 08:03

Bijeli su dobili posljednjih devet međusobnih utakmica

Nakon što je slabo ušao u nastavak prvenstva, Hajduk i njegov trener Mislav Karoglan zazivali su seriju pobjeda koja traje dva susreta, jer nakon poraza od Rijeke, remija u Osijeku, Bijeli su dobili Slaven Belupo i Rudeš, a na tome ne misle stati.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pobjeda ove subote u Varaždinu nameće se kao imperativ unatoč probemima s kadrom koji ima Karoglan, jer tradicija je na strani Splićana. Neverojatno zvuči podatk da su u u takmicama s Varaždincima slavili čak devet puta u nizu bez obzira gdje se igralo. Deseta jubilarna pobjeda značila bi skok na prvo mjesto na kojemu bi mogli i ostati ukoliko u nedjelju Dinamo svlada Rijeku, dok bi u slučaju remija bili poravnati zajedno s kvarnerskom momčadi.

No, u Hajduku gledaju samo sebe, bit će još međusobnih dvoboja velike četvorke i rezultata koji će nekima ići više, a nekima manje na ruku. Uglavnom, Karoglan mora pronaći formulu za jubilarnu pobjedu u nizu nad Varaždinom i produljiti niz u manjim utakmicama koje ih čekaju do Dinama na Poljudu u velikom Derbiju.

Što se tiče prethodnih susreta s Varaždincima, valja istaknuti da su ove sezone na Poljudu Splićani dobli 3-1, dok je u Varaždinu u prvom krugu bilo 1-2, teško su došli do pobjede pogotkom Leona Dajakua u 86. minuti i moglo je biti svašta.

Bilo je to na 30. rođendan Marka Livaje koji se počastio asistencijom za Filipa Krovinovića. Sada nije rođendan, ali je prilika za novo slavlje i ublažavanje problema koji su nastali ozljedom Mihaela Žapera koji će se za dva tjedna podvrgnuti operaciji koljena u Innsbrucku i nakon toga ga čeka duga rehabilitacija.

I prije toga su Bijeli slavili, a posljednja pobjeda Varaždina (4-2) datira od 12. prosinca 2020. godine što znači da tri boda protiv Splićana nisu upisali ravno 1197 dana. Što je predugo, predugo je. Domaći se nadaju zakonu velikih brojeva, a Hajduk da je dovoljno dobar da može mastaviti niz i produžiti agoniju Varaždinaca.

Bijele će pratiti i vojska navijača, bit će dobro popunjen stadionu u Varaždinu, a veliki dio navijat će upravo za Hajduk što nije neobično, posebno ove sezone kada splitska momčad napada titulu prvaka i namjerava prekinuti dominaciju Dinama, premda se u utrku umiješala Rijeka koja u slučaju pozitivnog rezultat u Maksimiru ima pravo vjerovati da će ona otići do kraja.



Tagovi

NK VaraždinHajdukMislav KaroglanHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti